Najlepše hiše

Energetsko varčne pasivne montažne hiše


Danes je gradnja hiše enkratna investicija za celo življenje. Blagovna znamka «Hanlo häuser» ki je eden vodilnih proizvajalcev montažnih hiš v Evropi in je sinonim za gradnjo kvalitetnih, okolju prijaznih in energijsko varčnih montažnih hiš.

Želja vsakega zemljana je, da bi nekoč imel lastno streho nad glavo, nekoč je veljala praksa, da si je vsak sam gradil hišo, zatem je prišla montažna gradnja, v današnjih časih pa nas predpisi in potrebe prisiljujeo v gradnjo sodobnih energijsko varčnih montažnih hiš in uporabo obnovljivih virov energije.

Prednosti sodobne energijsko varčne montažne gradnje:

  • Energetska varčnost v celotnem življenskem obdobju
  • Odlična toplotna izolacija ovoja hiše
  • Možnost optimizacije varčevanja z energijo glede na vrednost investicije ali glede na zadana merila
  • Odlična mikroklima, prijetno in zdravo bivanje v montažni hiši
  • Uporaba naravnih in ekološko neoporečni materialov
  • Minimalna poraba energije za izdelavo montažne hiše
  • 100% možnost reciklaže montažne hiše
  • protipotresna varnost
  • hitrost gradnje
  • dobra izkoriščenost prostora in prilagajanje zunanje oblike krajinskim značilnostim

Sodobne energijsko varčne montažne hiše delimo v tri osnovne skupine

Energijsko varčne hiše - teoretično izračunana poraba med 30 in 50 kWh/m2a.

V to skupino spadajo hiše grajene po osnovnem sistemu Hanlo JUMBO zid 31cm U=0,13W/m2K. Bivanje v takih hišah je prijetno in varčno, edino pravilo je hitro in intenzivno zračenje v zimskem času. Z izboljšavo sistema s poboljšanjem ovoja in optimizacije lahko individualno poboljšamo hišo do nizkoenergetske hiše, tako da kupcu omogočimo optimalno energetsko varčnost za nizko ceno gradnje.

Nizkoenergetske hiše - teoretično izračunana poraba med 15 in 30 kWh/m2a

V to skupino spadajo hiše grajene po sistemu Hanlo KLIMA PASSIV zid 37cm U=0,11W/m2K, to so hiše za katere se naredijo poglobljene analize energijske bilance hiše in analiza ustrezne strojne opreme. Te hiše imajo zelo nizke toplotne izgube, ovoj je dobro toplotno izoliran, vgrajena so kvalitetna okna, zagotovi se potrebna zrakotesnost hiše in prezračevanje vršimo preko rekuperatorja. Z izboljšavo ovoja hiše z modernimi izolacijskimi materiali ( lesna vlakna, celuloza), se približamo pasivni hiši z minimalnim dodatnimi stroški, kar pomeni optimalna energijsko učinkovitost za ugodno ceno.

Pasivne hiše - teoretično izračunana poraba do 15 kWh/m2a

Nadgradnja nizkoenergetske hiše je pasivna hiša. Vsaka pasivna hiša se obdeluje individualno, saj je potrebno celovit pristop k gradnji, sam izbor materialov se izvrši na osnovi izračuna PHPP za pasivno hišo, ki je tudi odvisna od položaja bodoče hiše. Pri pasivnih hišah imamo v osnovi hišo zgrajeno  po sistemu KLIMA PASIV z uporabo modernih izolativnih materijalov na fasadi in stropu strehe ( lesna vlakna, celuloza ) na osnovi izračuna PHPP. Pristop k gradnji hiše je čisto individualni  in ne moremo upoštevati tipskih rešitev, temveč moramo vsako izgradnjo pasivne hiše obdelovati kot poseben projekt.

Blagovna znamka «Hanlo häuser» ki je eden vodilnih proizvajalcev montažnih hiš v Evropi
Blagovna znamka «Hanlo häuser» ki je eden vodilnih proizvajalcev montažnih hiš v Evropi

Po dogovoru s stranko je najbolje pripraviti izračun toplotne učinkovitosti stanovanjske hiše po prejetih izhodiščih ( idejna zasnova ) in na osnovi tega se izdela koncept optimizacije, variantno kot najnižja investicija ali kot optimum na podana merila, kot so poraba energije, zdravje in počutje stanovalcev, difuzija pare, temparaturna stabilnost, naravni materiali, ekologija, vzdrževalni stroški. Koncept optimizacije vsebuje optimalno izbiro hišne tehnike, saj vložek v toplotno izboljšavo ovoja hiše zmanjšuje strošek pri hišni tehniki za ogrevanje in hlajenje. Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje