Ogrevanje

WEISHAUPT

S kvaliteto proti recesiji


To je edina garancija za uspeh. Tega se v podjetju Weishaupt iz Celja, še kako dobro zavedajo, je na novinarski konferenci v torek. 14. aprila 2009, povedal direktor podjetja Henrik Dvoršak. Lani je podjetje v primerjavi z letom 2007 povečalo prodajo za 27 odstotkov. Največjo rast so zabeležili na Hrvaškem in v Srbiji. Preteklo leto štejejo za eno najuspešnejših doslej.

Blagovna znamka Weishaupt je v svetu poznana kot vodilna na področju ogrevalne tehnike. Ta položaj je s pripadnostjo podjetju, motivacijo zaposlenih in njihovo odgovornostjo do kakovosti ter vpetostjo v okolje dosegla v preteklih 76 letih.

Slika 1 - Podjetje - Weishaupt - v Celju
Slika 1 - Podjetje - Weishaupt - v Celju

S kvaliteto se uspešno izogibajo nastajajočemu negativnemu trendu v svetovnem gospodarskem prostoru. V Nemčiji, kjer koncern proda nekaj manj kot polovico vseh svojih proizvodov, je prodaja izdelkov z blagovno znamko Weishaupt narasla za 27 odstotkov. V letu 2009 načrtujejo 10 odstotno rast prodaje. Težke in nepredvidljive gospodarske situacije, ki jih vseskozi spremlja, se dobro zavedajo.

Visokokakovostna tehnika in nenehna širitev programa zahtevata stalno izobraževanje poslovnih partnerjev, zato so vse izpostave, hčerinska podjetja, predstavništva in večina zastopstev dobro usposobljena in izobražena (prostor, strokovno osebje) za izvedbe šolanja. Da je temu resnično tako, se lahko vsak posameznik prepriča že ob vstopu v prostore podjetja. Pot te vodi skozi številne učilnice, ki so namenjene tako praktičnemu kot tudi za teoretičnemu izobraževanju.

Slika 2 - Že ob vstopu se srečaš z vrhunsko tehnologijo za ogrevanje
Slika 2 - Že ob vstopu se srečaš z vrhunsko tehnologijo za ogrevanje

V podjetju se praktično ne more zgoditi, kot je dejal direktor Henrik Dvoršak, da kupec, projektant ali instalater ne bi dobil takoj konkretnega in točnega odgovora, kako instalirati ali posamezen element vgraditi. Tudi pri prodajnih storitvah ne poznajo odgovora, »ne vem« ali pa ni na zalogi.

Kljub času recesije, pa v podjetju še vedno dodatno zaposlujejo. Koncem lanskega leta so še dodatno zaposlili tri nove komercialiste oziroma prodajalce in tudi letos nameravajo nadaljevati podobno. Veliko pa je bilo tudi dodatnega investiranja tako v osnovna sredstva kot tudi za njih izredno pomembno vlaganje v trg. Med pomembnejše pridobitve štejejo odprtje poslovnih prostorov v Zagrebu, ki so ga zgradili v stilu Weishaupta. Vrednost investicije brez zemljišča ocenjujejo, da jih je stala približno milijon Evrov.  

Slika 3 - Naprave za praktično izobraževanje
Slika 3 - Naprave za praktično izobraževanje

Pri Weishauptu se trudijo za kakovostne izdelke, zato sledijo svetovnim smernicam na področju ogrevalne tehnike. Cena energentov je vedno višja, kakovost življenja ljudi pa je vedno bolj odvisna od okolja. Eden od glavnih ciljev človeštva je zmanjševanje emisij ogljikovega dioksida, ogljikovega monoksida in podobnih plinov na najmanjšo možno mero. Zato so tudi letos v podjetju Weishaupt, d.o.o., na tržišče ponudili nekaj novosti. Skupni imenovalci vseh njihovih proizvodov so varčnost, prijaznost do okolja in bolj moderna tehnologija, kar pomeni, da so vse naprave še bolj prijazne do uporabnikov.

Na kurilno olje brez žvepla

To je novi oljni kondenzacijski kotel Weishaupt Thermo Condens, ki deluje na kurilno olje brez žvepla. Gre za energetski Standard, ki ga uporabljajo po vsej Evropi, edino v Sloveniji distributerji naftnih derivatov temu trendu ne sledijo. Trenutne rezerve nafte pa kažejo, da bo to gorivo izjemno pomembno za vse naslednje generacije,« je o novostih povedal vodja tehnike pri Weishauptu, Martin Klančišar. V podjetju Weishaupt, d.o.o., opozarjajo na mačehovski odnos države Republike Slovenije do srednjih in malih energetskih podjetij.

Slika 4 - Potek novinarske konference na sedežu podjetja - Weishaupt« v Celju
Slika 4 - Potek novinarske konference na sedežu podjetja - Weishaupt« v Celju

Energetski svet

Pred časom je bil namreč ustanovljen Energetski svet RS, v katerem so zastopana velika energetska podjetja, distributerji in področja znanosti ter politike, ni pa predstavnikov srednjih in malih podjetij. »Energetskemu svetu so predlagali, da jih vanj vključijo. Do danes niso dobili še nobenega odgovora,« še dodaja direktor podjetja Weishaupt, d.o.o., Henrik Dvoršak.

Dan - Weishaupta -

Priložnost za konstruktivne misli in dejanja pa bo nedvomno na bližajočem se srečanju na Primorskem, ki bo 14. maja 2009, ko podjetje Weishaupt, d.o.o., organiziralo dogodek »Dan Weishaupta«. »Ker v njihovem podjetju izjemno cenijo dober odnos s poslovnimi partnerji, vsako leto na ta dan povabijo njihove najbolj pomembne poslovne partnerje in vidnejše politične predstavnike. Ta dan je namenjen predvsem utrjevanju in negovanju odnosov ter bolj neformalnemu druženju. Izmenjave informacije glede poslovanja, nekaj časa pa namenijo tudi aktualnim dogodkom na področju energetike, «je o dogodku povedala poslovna sekretarka v podjetju Weishaupt, Sandra Kiker.

Spontanosti v Weishauptu ni. Vrednota, ki v skupini obstaja od vsega začetka je delati tisto, kar znajo. To pa so energijsko varčni ogrevalni sistemi z visoko zmogljivostjo v obratovanju in visoko kakovostno tehniko tudi za zahteve prihodnosti.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje