Ogrevanje

Hišni Kamin

Poleg prijetnega vzdušja, ki ga ustvari ogenj in svetloba plamena, so peči za lokalno ogrevanje primerno dopolnilo centralnemu ogrevanju.


Tipični predstavniki lokalnega ogrevanja na trdna goriva so kamini inlončene peči, ki oddajo toploto v prostor s sevanjem in konvekcijo. 

Že vpreteklosti si je človek zaradi večjega ugodja ogreval prostor, v katerem je bival. Začel je z odprtim ognjiščem, ki ga je kasneje dograjeval. Tako poznamo danes več vrst peči, s katerimi je mogoče prostor ogrevati. Zaradi vse večjega prodora sodobnih sistemov centralnega ogrevanja smo iz dneva v dan priča, kako se stare, klasične peči vse bolj odmikajo. Zaradi vse večje nostalgije po starem in lepem pa si vedno več ljudi vgrajuje kamine, predvsem takšne, ki se s svojim lepim videzom vklapljajo v lepo urejene prostore. Stroški za izdelavo kamina so relativno nizki, vendar pa zahteva upravljanje s kaminom veliko dela.

 

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje