Ogrevanje

Dan Weishaupta

Gorilnik je dober toliko, kolikor je dober njegov servis«


Z povzetimi besedam g. Maxa Weishaupt »Gorilnik je dober toliko, kolikor je dober njegov servis« je v pozdravnem nagovoru ob »Dnevu Weishaupta«, v hotelu Marita v Portorožu, 14. maja 2009, pričel tokratno srečanje direktor slovenskega podjetja g. Henrik Dvoršak.

Morje, sonce in prijetna družba so trije dobri razlogi, da se je tudi letošnjega srečanja v Portorožu odzvalo veliko število povabljenih. Že v zgodnjih jutranjih urah, smo se izpred podjetja Weishaupt, v Celju, podali, z dvema avtobusoma, na pot proti Portorožu. Lep, sončen dan in prijetna, umirjena vožnja, s številnimi postanki, sta nudila priložnost za medsebojna spoznavanja udeležencev.

Udeleženci letošnjega srečanja, so lahko vožnjo z avtobusom izkoristili za pogled na čudovito pokrajino Krasa. Hiter tempo današnjega življenja, ko hitimo z avtomobili po vsakdanjih opravkih, nas nemalokrat prikrajša, da si ogledamo lepote te pokrajine. Tokrat je bilo drugače. Sodoben avtobus in mirna vožnja, sta bili v dodatno vzpodbudo, da si vzamemo čas in uživamo ob pogledu na prelepo naravo.

Slika 1 - Direktor podjetja Weishaupt - Henrik Dvoršak
Slika 1 - Direktor podjetja Weishaupt - Henrik Dvoršak

Prepogosta misel, da je vožnja z avtobusom dolgočasna se je hitro razblinila. Kljub številnim popravilom in zaporam na cesti je pot do Portoroža skoraj prehitro minila. Pred hotelom Marita, v Portorožu, so nas pričakali gostitelji letošnjega srečanja.

Slika 2 - Viktorija Svet, dobre volje od presenečenja, ki so ji ga pripravili
Slika 2 - Viktorija Svet, dobre volje od presenečenja, ki so ji ga pripravili

Direktor podjetja Weishaupt g. Henrik Dvoršak in drugi vidnejši predstavniki podjetja, so si vzeli čas za pozdrav in stisk roke z vsakim posameznikom.

Slika 3 - Ob prigrizku je vladalo prijetno vzdušje
Slika 3 - Ob prigrizku je vladalo prijetno vzdušje

Z besedami, iz pesmi znanega slovenskega pevca Andreja Šifrerja »Za prijatelje si je treba vzeti čas«, ki so bile tokrat ključni poudarek srečanja, je nadaljeval pozdravni nagovor direktor podjetja g. Henrik Dvoršak. Izrazil je misel, da za podjetnika, ne zadostuje samo dobro znanje in delo. Oboje, je velikokrat bolj odvisno od medsebojnega poznavanja in spoštovanja. Vse to pa je moč doseči, le z medsebojnimi srečanji in druženji.

Slika 4 - Prihod z avtobusi v soline v Sečovljah
Slika 4 - Prihod z avtobusi v soline v Sečovljah

V podjetju namreč izjemno cenijo dober odnos s poslovnimi partnerji, zato vsako leto pripravijo Dan Weishaupta. Na srečanje povabijo njihove najbolj pomembne partnerje. Ta dan je namenjen predvsem utrjevanju in negovanju medsebojnih odnosov ter neformalnemu druženju. To je priložnost za izmenjavo številnih informacij glede poslovanja, čas pa namenijo tudi aktualnim dogodkom na področju energetike.

Slika 5 - Soline v Sečovlju
Slika 5 - Soline v Sečovlju

Družba Weishaupt, uspešno posluje ves čas svojega obstoja. Rezultati poslovanja se gibljejo v skladu z možnostmi tržišča in pričakovanji lastnika. Povsod, kjer podjetje deluje, je vpeto tudi v družbeno okolje, in sicer v tolikšni meri, kot dopušča poslovanje. Ponosni so, da se na njihovo prizadevanje okolje dobro odziva in ga ceni.

Slika 6 - Razpadajoči vozički dokazujejo, da se s soljo v Sečovljah že dolgo ukvarjajo
Slika 6 - Razpadajoči vozički dokazujejo, da se s soljo v Sečovljah že dolgo ukvarjajo

V podjetju Weishaupt znajo ceniti delo vseh zaposlenih. Vsekakor pa so za velik uspeh, ki so ga dosegli s skoraj 20 letnim delom na slovenskem trgu, veliko pripomogli številni posamezniki zunaj podjetja. Tokratno srečanje so izrabili tudi za zahvalo ob odhodu v zasluženi pokoj, dvema zunanjima sodelavcema. Najprej so se zahvalili za dolgoletno sodelovanje gospodu iz podjetja sct. Za dobro sodelovanje, pa so se zahvalili tudi gospe Viktoriji Svet, univ. dipl. ekonomistki, ki trenutno še opravlja svoje delo kot članica uprave v Banki Celje. Od presenečenja in vidne ganjenosti sta se oba prejemnika, nad dobro gesto podjetja Weishaupt in direktorja podjetja g. Dvoršak Henrika, lepo zahvalila.

Slika 7 - Za lep sprejem v Kortah so poskrbeli domači muzikantje
Slika 7 - Za lep sprejem v Kortah so poskrbeli domači muzikantje

O uspehih in številnih inovativnih dosežkih, sta v razpravi nadaljevala g. Martin Klančišar, ki je omenil nekaj vidnejših rezultatov podjetja, ki jih dosegajo z najnovejšimi proizvodi na področju gorilnikov, sodobnih ogrevalnih kotlov in na področju solarne tehnologije.

O uspehih podjetja in z dosežkih v marketingu je nadaljeval vodja prodaje g. Ivan Jerovšek. Da pa ne bi srečanje potekalo v preveč delovnem vzdušju, so gostitelji povabili društvo Morigenos. Njihova predstavnica nam je predstavila skrb za raziskovanje in zaščito morskih sesalcev.Posebno pozornost  posvečajo skrbi za delfine, ki živijo v slovenskem morju.

Po končani razpravi, smo srečanje nadaljevali v prijetnem vzdušju na terasi hotela. Po prigrizku in v prijetnem vzdušju smo pot nadaljevali do krajinskega parka Sečoveljske solina. Soline spadajo med najdragocenejše dele naše naravne in kulturne dediščine. Skozi stoletja je prostor oblikoval človek - v skladu z zahtevami in s potrebami redkih, na slano okolje posebej prilagojenih rastlinskih in živalskih vrst.

Slika 8 - Lep ambient, dobre hrane in pijače je v gostišču v Torklah bilo na pretek
Slika 8 - Lep ambient, dobre hrane in pijače je v gostišču v Torklah bilo na pretek

Po ogledu tega izjemnega naravnega »spomenika« in po predstavitvi Weishauptovih novosti, nas je pot vodila proti Kortam. Ustavili smo se v gostišču Torkla, kjer smo imeli možnost, da spoznamo kulinarične dobrote, ki jih nudijo v tem odmaknjenem in prijetnem gostišču.

Lep in zanimiv sprejem ob prihodu v gostišče, ki so nam ga pripravili domači muzikantje, oblečeni v narodno nošo, tipično za ta kraj, so pritegnili veliko pozornost vsakega posameznika. Prijetno vzdušje, ki so nam ga ob prihodu očarali muzikantje, se je nadaljevalo v notranjosti gostišča. Dobro vino, okusna hrana, s poudarkom na ribo in obogatena jedača z okusnimi tartufi, so naše zadovoljstvo tega dne samo povečevali.

Slika 9 - Organizatorji letošnjega srečanja so poskrbeli za popolno zadovoljstvo vsakega posameznika
Slika 9 - Organizatorji letošnjega srečanja so poskrbeli za popolno zadovoljstvo vsakega posameznika

Nakopičeni velikega zadovoljstva in lepo preživetega dneva, smo v poznih popoldanskih urah pot nadaljevati proti domu. Ob zatonu Sonca, ko smo prispeli na sedež podjetja Weishaupt, v Celju, smo strnili naše misli in bili enotnega mnenja, da si ponovnega srečanja želimo tudi v naslednjem letu.

Slika 10 - Spominek na nepozabno srečanje
Slika 10 - Spominek na nepozabno srečanje

Takšni dnevi niso namenjeni pozabi, ne glede na to, s katero številko jih označimo. Tole je bil res lep in nepozaben dan, pripravljen in prežet s polno idej, prijetnega počutja, okusov, motivacije in, čeprav se morda sliši komično, spoštovanja tradicije. Pri Weishauptu ne blefirajo. Oni to znajo. 



Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje