Ogrevanje

Kotel za utekočinjanje na lesno biomaso ATTACK DP

Ognjeodporna betonska šoba tvori srce kotla, ki zagotavlja zanesljivo delovanje pri visokih temperaturah, okrog 1000 <sup>o</sup>C.


Kotel je izdelan za kurjenje lesa po principu uplinjanja in z uporabo sesalnega ventilatorja za odvod dimnih plinov iz ogrevalnega kotla.

Kotel je sestavljen iz dveh zgorevalnih komor, ki sta medsebojno ločeni s šobo, s kuriščem v katerem je na spodnji strani nameščen ognje odporni betonski vložek z vzdolžno odprtino za odvod dimnih plinov.

Ognjeodporna betonska šoba tvori srce kotla, ki zagotavlja zanesljivo delovanje pri visokih temperaturah, okrog 1000 oC.

Termični betonski deli v predelu kurišča kjer se odlaga pepel, akumulirajo toploto izgorevalnih dimnih plinov, hkrati pa povečajo toploto na površini termičnih betonskih delov ki delujejo kot »katalizator«zgorevanja. S tem je v kotlu zagotovljeno čisto izgorevanje dimnih emisij.

Za izdelavo termičnih betonskih delov so bili uporabljeni zelo strogi kriteriji. Tudi oblika je razvita na osnovi dolgoletnih izkušenj da se lahko dosegajo najboljši rezultati izgorevanja.

Termični betonski deli so pri kurjenju obremenjeni z zelo visoko temperaturo in so zato narejeni iz več delov,da je omogočeno raztezanje oziroma diletacija.

Vsak termični betonski del se izdela v posebni peči, kjer ga pustijo nekaj dni, da pridobi primerno trdnost in želene mehanske lastnosti. Za dosego ustrezne trdnosti se termični beton še dodatno armira z jeklenim materialom, kar dodatno zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

V zgorevalnem prostoru pod termično betonsko ploščo je ognjeodporen prostor za pepel. V zadnjem delu kotla se nahaja navpični izgorevalni kanal, ki je na vrhu opremljen z loputo za čisto izgorevanje. Zraven se nahaja še nastavek za priključitev odvodnega dimnega kanala.

Velika prednost uplinjevalnih kotlov ATTACK DP, je veliko kurišče, s katerim je omogočeno kurjenje tudi z daljšimi, do 500 mm dolgimi poleni. Dodatno prednost imata kotla z močjo 75 in 95 kW, katerih kurišče omogoča nalaganje do 1 m dolgih lesnih polen. Prednost obeh kotlov bodo še posebej cenili mizarji oziroma vsi, ki imajo opravka z lesnimi odpadki večjih dimenzij.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje