Ogrevanje

»MEGRA + Umna raba energije«

Društvo DIEM pomladi na sejmu


Sodobna gradnja stanovanjskih objektov lahko veliko pripomore k varčevanju z energijo in varovanju našega okolja. Zgradbe, grajene danes, niso samo najmanjši porabnik energije, nekatere spadajo celo med energetsko samozadostne oziroma, lahko proizvedejo več energije, kot je potrebujejo za ogrevanje v hladnih zimskih dneh.

Arhitekti, inženirji in gradbena podjetja razvijajo dnevno, nove in boljše zamisli o gradnji objektov kakor tudi  za boljšo ter učinkovitejšo izrabo energije.

V tujini stremijo k tovrstni gradnji predvsem okoljsko najbolj ozaveščeni uporabniki, pri nas pa omenjeni gradnji še nista dovolj razširjeni. Je pa že v bližnji prihodnosti pričakovati, da bosta postali del slovenskega prispevka k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov.

Z gradnjo energijsko varčnih in okolju prijaznih hiš lahko vsak med nami prispeva največ k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov in hkrati privarčuje pri porabi energije.

Tudi namen in poudarek nove sejemske prireditve bo podan informiranju in izobraževanju najširšega kroga potrošnikov.

Pri tem lahko sodelujete tudi vi. Društvo se bo na tej prireditvi predstavilo skupaj s soorganizatorjema, Energetsko agencijo Energap iz Maribora in Mariborsko razvojno agencijo, na skupni površini okoli 1200 m2.. K sodelovanju vabimo vse, ki se želijo predstaviti s sodobno gradnjo objektov in vse, ki sodelujejo pri gradnji objektov oziroma izdelujejo opremo za ogrevanje, vodovod, prezračevanje in sisteme za uvajanje obnovljivih virov energije.

Ker se v Sloveniji pojavlja vedno več podjetij in institucij, ki delajo na projektih, financiranih s strani EU, jih bomo na sejem povabili, da predstavijo svoje projekte. Hkrati bo v okviru sejma pripravljena predstavitev možnosti financiranja s strani EU, tehnično in finančno vodenje takšnih projektov. Izvedli pa bomo tudi kooperacijsko srečanje, z vsebino na področju energijsko optimirane gradnje, s predstavitvami sodobnih tehnologij podjetij, aktualnimi EU programi in projekti.

Vsi, ki bi želeli v tem projektu sodelovati, bodo deležni popusta v višini 30 % neopremljenega razstavnega prostora. Na razpolago pa bodo tudi brezplačne predstavitve na predstavitvenem odru.

Zato naprošamo vse, ki se želite prijaviti za sodelovanje na sejemski prireditvi, da nam čim hitreje pošljete evidenčno prijavo, s kratkim opisom vsebine vaše predstavitve.

Organizatorji sejma: Pomurski sejem d.o.o. in Društvo instalaterjev energetikov Maribor (DIEM) v sodelovanju z Energetsko agencijo Energap iz Maribora in Mariborsko razvojno agencijo (MRA).Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje