Ogrevanje

Zlatku Lovrenčiču v slovo

Vsako slovo je težko, najtežje je zadnje, še posebej od tistih, s katerimi smo delili skupne težave ob svojem vsakdanjem delu.


Poznali smo ga kot strpnega in nasmejanega stanovskega kolega, predvsem pa kot prijatelja.Od njega smo se s spoštovanjem poslovili dne 19. 11. 2009 na Dobravskem pokopališču v Mariboru.


Pokojnega Zlatka Lovrenčiča se bomo spominjali kot človeka vesele narave in dobrega mojstra instalacijske obrti, ki jo je opravljal vse do svoje prezgodnje smrti. Ni si prizadeval samo za vrednote v svojih poslovnih krogih, pogosto si je ob delu vzel tudi čas za dejanja in pomoč v strokovnem okolju.

Vsako slovo je težko, najtežje je zadnje, še posebej od tistih, s katerimi smo delili skupne težave ob svojem vsakdanjem delu. Težko je najti besede, ki bi izrazile vso bolečino, ki jo čutimo ob poslavljanju od dragega pokojnika.

Živahnost in spontana umirjenost, meditativnost, ubranost in pokončnost duha, so bile njegove vrline, ki so prišle do veljave na dolgih strokovnih srečanjih in številnih izletih, ki se jih je Zlatko z veseljem udeleževal. Ne glede na številne nasvete, informacije in napotke, ki jih je nesebično delil z drugimi, ob svojem delu, za svoja odkritja in prispevek v stroki ni nikoli zahteval česar v zameno. Svoje delo in ideje je neutrudno razdajal za dobro drugih in celotne stroke.

Poznavalci njegovega dela se ga bomo spominjali po njegovem cenjenem strokovnem delu ter se, tudi v prihodnje potrudili spoštovati njegove številne dobre nasvete in doktrine. S teboj Zlatko, je bilo lepo kramljati. Čas preživet s tabo, bo slehernemu ostal, kot lep in nepozaben trenutek. Lepo je bilo razpravljati o strokovnih temah in o tistih področjih, ki so nam bila manj poznana. Povsod, kjer si bil, so bile razprave živahne, sklepala so se nova poznanstva in prijateljstva. Širša slovenska strokovna javnost te je poznala in se te bo spominjala, kot človeka polnega humorja in veselja, predvsem pa kot velikega strokovnjaka.

Tvojo nenadno in hitro smrt v starosti 48 let je močno čutiti v strokovnem Društvu instalaterjev energetikov Maribor. Pretreseni in z bolečino, da smo ponovno izgubili prijatelja, ki nam je bil drag, smo te, z vsem spoštovanjem, pospremili na tvoji zadnji poti. Boleča vrzel bo ostala. Spomin nate, dragi prijatelj, pa nam bo v prihodnosti opomin, da smo izgubili človeka, ki je bil skrben mož, oče, prijatelj in velik mojster.

Člani društva DIEM Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje