Ogrevanje

Kombinirani pliski kotel

Zaradi majhne velikosti, potrebuje kotel za namestitev, relativno malo prostora. Zato so tovrstni kotli idealni za vgradnjo v več stanovanjskih objektih.


Plinski kombinirani ogrevalni kotli so namenjeni za istočasno ogrevanje sanitarne tople vode in za centralno ogrevanje. Po delovanju ustrezajo kombiniranim toplovodnim kotlom, ki imajo za ogrevanje sanitarne tople vode, vgrajen pretočni grelnik.

Zaradi majhne velikosti, potrebuje kotel za namestitev, relativno malo prostora. Zato so tovrstni kotli idealni za vgradnjo v več stanovanjskih objektih. Kotel lahko namestimo na hodnik, v stranski prostor v stanovanju, v kopalnico ali celo v kuhinjo.

Obstajajo tudi kotli, ki jih vgradimo na zunanji zid in so opremljeni z dimniško opremo za izpust dimnih plinov na prosto oziroma za priključitev na dimnik.

Slika 1 - Plinski kombinirani kotel
Slika 1 - Plinski kombinirani kotel

Kotli s kondenzacijsko tehnologijo so kompaktni plinski grelniki, z integriranim toplotnim hranilnikom ali tudi kombinirani grelniki, s ploščnim toplotnim menjalnikom, za pripravo tople vode, po sistemu pretočnega grelnika. Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje