Solarno ogrevanje

Kuhanje s sončno energijo

Komaj pa je poznano, da lahko s soncem tudi kuhamo.


Vsakdo pozna žepni računalnik ali zapestno uro, ki za delovanje namesto drage baterije uporablja sončno energijo. Poleg tega najdemo vedno več sončnih luči, ki ponoči s skromnim žarjenjem krasijo ali pa razsvetljujejo manjše vrtne poti. Takšne luči je mogoče kupiti v vsaki železnini ali večjem trgovskem centru. Svetlobni izkoristek pri takšnih lučeh pa je še relativno majhen.

Sončna peč za kuhanje
Sončna peč za kuhanje

 Komaj pa je poznano, da lahko s soncem tudi kuhamo. Na leto je v osrednji Evropi na razpolago minimalno vsaj 100 do 150 dni, v južnih delih pa še veliko več.  Sončne peči dosežejo v notranjosti temperaturo okoli 180 oC, cena za nakup pa znaša okoli 150 €. Izdelava sončne peči je relativno preprosto in jo lahko izdela vsak malo bolj spreten posameznik.  Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje