Plinske instalacije

Naprave za vžig plinskih kurilnih naprav


Te so sestavljene z:

Te so sestavljene z:

- pilotnega gorilnika s trajnim plamenom ali

- električne naprave za vžig, kjer je iskra vrzel, ki jo proizvede transformator za vžig.

 

Pri atmosferskih plinskih pečeh pilotni plamen prižgemo z vžigalico ali s piezoelektričnim vžigalnikom. Piezoelektrični vžigalniki ustvarjajo s pritiskom na pritisni gumb visokonapetostno iskro, ki vname plinsko gorivo. Novejše atmosferske plinske peči in plinske peči z ventilatorjem prižgejo plin s pomočjo vžigalne elektrode preko vžigalnega transformatorja, ki povzroči (5 - 10 kV) iskro s toploto od 1000 do 2000 oC.

Nova možnost vžiga plinskega grelnika vode brez dodatnega vira energije zagotavlja Hydro Power Technology (Junkers-Bosch):

Pri oskrbi z vodo je primeren majhen vodno toplotni generator, ki takoj, ko se pipa odpre in voda teče skozi turbino, daje električno napajanje za vžig gorilnika.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje