Plinske instalacije

Plinski tlak in naprave za nadzor prenizkega tlaka


Običajno so te naprave nameščene neposredno v plinske instalacije.

G65-3
G65-3

Slika G 65/3 - Stikalo za tlak plina

Stikalo za tlak plina mora biti izdelano v skladu z DIN 3398 - 1. Stikalo mora prav tako zagotavljati, da pred padcem znižanega tlaka prekine zgorevanja plina.

Vgrajena membrana, ki je, v povezavi z dovodom plina poskrbi, da se izgorevanje takoj prekine in nadaljuje šele, ko je dovolj visok tlak plina. Majhno stikalo določa dotok plina v gorilnik in ga zaradi vzmetne sile zapre.

Stikalo za pretok plina

Stikalo za pretok plina zapre vzmetni ventil, ki je izdelan po smernicah DVGW G 600 in prekine dovod plina, ko preseže določeno stopnjo pretoka. V tveganih primerih, na primer, z ločitvijo dovodne cevi, z manipulacijo plinomera, odstranitvijo posameznih plinskih naprav itn., da ne nastanejo posledice ...

Varovalka uhajanja

Varovalka uhajanja je za nadzor tesnosti naprave, ki preprečuje neželeno dotekanje neizgorelih plinov v zgorevalno komoro zaradi netesnosti varnostne armature, ki bi morala med časom mirovanja in ponovnega zagona gorilnika to preprečiti. Namestitev varovalke zaradi uhajanja je priporočljiva za uporabo pri ogrevanju s plinom, ki deluje s tlačnim plinskim gorilnikom z nazivno toplotno močjo > 350 kW. Nekatere plinske družbe predpisujejo namestitev "varovalke uhajanja" tudi v javnih zgradbah.

Poleg tlaka plina in spremljanja uhajanja neželenih neizgorelih plinov z nadzorom naprav se lahko kontrolne naprave uporabljajo tudi za ventilatorje.

 I.K.



Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje