Plinske instalacije

Uporaba bioplina za ogrevanje


Tukaj načeloma veljajo enaka pravila za namestitev plinskih peči in za odvod dimnih izpušnih plinov iz peči, kot je že predhodno opisano v poglavjih G 3.2 in G 3.3. Pravila za naprave, instalacije, pogon, nadzor ter varnost morajo biti v skladu s TRGI 1986/96.

G85-1
G85-1

Slika G 85/1 – Primer za namestitev naprav za pridobivanje bioplina.

Ker proizvodnja bioplina in čas vedno ne sovpada s potrebo po ogrevanju, je treba imeti za shranjevanje vmesni toplotni hranilnik, na primer (hranilnik - gramoz in topla voda). Najboljši način je z neprekinjenim delovanjem, zlasti v poletnih mesecih, ko je mogoča uporaba bioplina s plinskim motorjem za pogon generatorja pri proizvodnji električne energije, kot je prikazano na sliki G 85/1.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje