Alternativno ogrevanje

"Glej! To so nam zapustili starši«


Veliko si jih želi imeti lepo in bogato opremljeno počitniško hišo. Vendar tukaj ni samo težava tistih zanamcev, ki bodo njeno vrednost videli samo ob bogati prodaji. Veliko je odvisno tudi od nas samih. Pred odločitvijo gradnje si je treba najprej zastaviti vprašanje, kaj in kako bo s počitniško hiško ob naši upokojitvi.

Hiša, takoj po zapuščini
Hiša, takoj po zapuščini

Vsaka hiša, bi lahko rekli, da ima značaj človeka. Razlika je le ta, da človek s starostjo vse bolj slabi, tako zdravstveno, kot čustveno in ravno tu se soočamo s podobnostjo svoje hiše. Razlika je le ta, da hišo s starostjo vse bolj pestijo poškodbe, veliko vzdrževanja in staranje materialov. Težave so tudi zaradi prihajajočih novih tehnologij, ki zahtevajo za vgradnjo vse kvalitetnejše in sodobne tehnologije, kadar temu ne sledite, bodo stroški vzdrževanja hiše samo strmo naraščali iz meseca v mesec.

In kaj narediti takrat, če se soočimo s težavami, kot so vse slabše zdravje lastnika hiše, vedno nižje pokojnine, zastarela strojna mehanizacija, mladina pa ni voljna delati in drugo, ostaja velik vprašaj. Takrat se spopademo s kruto resnico in s hitro propadajočim objektom, ki nam bo v sramoto, če tudi smo nanjo ob izgradnji čutili velik ponos. Cena takšnemu objektu bo strmo padala, »sosedje pa se bodo zelo veselili«. Mlajšim je to težko dopovedati, še težje tistim, kjer je več solastnikov in nekateri od njih samo čakajo na denar.

In danes
In danes

In šele takrat se bodo potomci morda zavedali, da ne bodo mogli reči, "Glej! To so naši starši naredili za nas«.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje