Solarno ogrevanje

Gravitacijsko sončno ogrevanje zraka s toplotnim hranilnikom


To je solarni grelec zraka, ki uporablja toploto sonca za črpanje zraka v hišo. Prav tako shranjuje toploto v skalah. Tudi potem, ko sonce zaide, se zbrana toplota v skalah še vedno oddaja toplotni učinek z gravitacijskim načinom kroženja zraka in še naprej deluje samodejno. Po sončnem zahodu je treba prekriti s toplotno izoliranim pokrovom sončne toplotne sprejemnike.

Solarni grelec Zraka-
Solarni grelec Zraka-

Poceni dvojna stekla iz kaljenega varnostnega stekla so na voljo zelo poceni v trgovinah s steklom. Kar vprašajte za izrabljena vrata. Če imajo med plastmi stekel vlago, potem so lahko fiksna. Ko se steklo na soncu segreva, bo vlaga izhlapela. Robove med steklenimi ploščami lahko nato s silikonskim kitom zatesnite. Takšna vrata ali okna iz lokalnega stekla vas lahko stanejo v trgovini največ do 20 €. Dejali so mi, da stekla, ki se jih odvrže ven, tako so lahko skoraj zastonj.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje