Pasivno ogrevanje

ECOPUR gradbeni zidaki z vgrajeno izolacijo


ISO SPAN je specializiran za izdelavo oplaščenih opek, montažnih stenskih modulov in izolacijskih plošč za lesene iverne plošče. Družba uspešno deluje na evropskem trgu in ima vse večjo potrebo po stroškovno učinkoviti gradnji. Namen ISO SPAN-a za lajšanje okolja in hkrati zagotavljajo naj čistejše betonske izdelke, saj nenehno vodijo notranji oddelek za raziskave in razvoj.
Parametri trajnostne proizvodnje, varovanja zdravja med namestitvijo, uravnoteženega notranjega podnebja in dodane vrednosti pri ohranjanju stavbe igrajo pomembno vlogo pri izbiri izdelkov. Leseni betonski kamen ÖKOPUR ISO SPAN za zunanje stene izpolnjuje vse toplotne in zvočne izolacijske funkcije.

Izospan S 25,6
Izospan S 25,6

Konvencionalne betonske ali opečne stene morajo izpolnjevati predpise za zaščito zvoka in toplote. To stane dragocen delovni čas in po navadi drage materiale. Leseni iveri ÖKOPUR elementi poleg svoje podporne funkcije kot zunanje stene tako zagotavljajo zvočno in toplotno zaščito. Izolacijske vrednosti so optimalne za ekološke nizko energetske in pasivne hiše.

Izospan S 36,5 - 16,5 sivi
Izospan S 36,5 - 16,5 sivi

Ekološka dejstva na prvi pogled

ISO SPAN je izdan za okolijske deklaracije izdelkov (EPD). Razlaga služi kot dokaz uredbe o gradbenih proizvodih in pomembna osnova za ocenjevanje ekološke gradnje. V izjavah so izjave o uporabi energije in virih ter v kakšnem obsegu gre za učinek toplogrednih plinov, zakisanje, čezmerno oploditev, tanjšanje ozonskega plašča in nastanek smogov.

Cementno vezane lesene plošče za izolacijo kot dvoslojne plošče_1
Cementno vezane lesene plošče za izolacijo kot dvoslojne plošče_1

Zagotavlja tudi informacije o tehničnih značilnostih, ki so potrebne za ocenjevanje zmogljivosti gradbenega proizvoda v stavbi, pa tudi za njegovo prostornino, toplotno in zvočno izolacijo ali kakovost zraka v zaprtih prostorih.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje