Vodovod

Čista pitna voda

V razvitem svetu pogosto vzamemo za samoumevno, da nam je na voljo kozarec osvežilne vode, kadar koli smo žejni. Vendar pa v nekaterih delih sveta to ni tako.


Kako čista je tvoja pitna voda
Kako čista je tvoja pitna voda

Vsaka oseba na Zemlji potrebuje približno 20 do 50 litrov čiste in varne vode na dan, da se čisti, kuha in pije. Čista pitna voda je bistvena človeška potreba, v teh državah v razvoju pa je veliko dobrodelnih ustanov, ki prebivalcem zagotavljajo vodo, ki jo potrebujejo. Po mnenju Združenih narodov je dostop do čiste vode temeljna človekova pravica in se šteje za enega prvih korakov k izboljšanju življenjskega standarda po vsem svetu.

Le kako dolgo bo fant še pil takšno vodo-
Le kako dolgo bo fant še pil takšno vodo-

Pomanjkanje vode ima velik vpliv
Poleg uničujočih posledic za zdravje, ki lahko nastanejo zaradi pomanjkanja čiste pitne vode, obstaja tudi veliko drugih učinkov. Kadar so otroci vedno bolni od pitja onesnažene vode, ne morejo obiskovati šole za pridobitev izobrazbe. Ko pripadniki skupnosti oslabijo zaradi bolezni, ne morejo opravljati svojih vsakodnevnih nalog za zdravje in blaginjo skupnosti. Tudi potreba po potovanju na velike razdalje vsak dan za vodo traja ogromno časa, ki bi ga lahko porabili za izobraževanje in razvoj skupnosti. To še naprej ohranja cikel revščine.

Pomen čistih pitnih voda
Pomen čistih pitnih voda

V bistvu gre za to, da pomanjkanje čiste pitne vode pomeni razliko med zdravo in delujočo vasjo in tistim, ki je obolel zaradi bolezni in revščine.

Vloga vodnega priklopnika
S pravo pobudo in podporo je skromen vodni priklopnik vse, kar je potrebno za rešitev težav s pomanjkanjem čiste vode v skupnostih po vsem svetu.
Vodni priklopnik je rezervoar, običajno narejen iz okroglega jekla z notranjo zaščito ali nerjavečega jekla, ki lahko prevaža vodo na razdaljah. Te prikolice so lahko zelo koristne pri zbiranju vode v skupnosti, ki nimajo dostopa do nje. Uporabljajo se lahko tudi kot del trajne in trajnostne rešitve za pitno vodo za te vasi.
Vodni filter za čisto pitno vodo
Prikolice je mogoče namestiti v majhne vasi in ustvariti vodni sistem, ki čisti vodo, tako da je varen za pitje. Razvili so sisteme, ki omogočajo čiščenje vode, kot je sončna energija, kar je trajnosten način za proizvodnjo čiste pitne vode iz katerega koli izvora površinske vode. Ti sistemi se lahko namestijo na vodni priklopnik in lahko delujejo neodvisno od katerega koli vodnega vira. S temi sistemi so že razvili dobrodelni ustanovi na mestih, kot so Kenija, Etiopija, Indija in Haiti.
Jezus mi razkrije srce za tvoje zlome
Po navedbah Svetovne zdravstvene organizacije bi morali sistemi za distribucijo vode omogočiti dostop do pitne vode v enem kilometru od mesta, kjer bo voda porabljena. Ta cilj še ni postal resničnost, a številne skupine in pobude si prizadevajo za to. S čisto vodo bodo skupnosti lahko uspevale ter se razvijale na zdrav in pozitiven način.

Številni ljudje razumejo pomen čiste vode za delovanje enote skupnosti. Verjamejo, da se lahko z ustreznimi sredstvi in ​​podporo vodnim priklopnikom in prenosnim filtrirnim sistemom reši vprašanje pomanjkanja čiste pitne vode v številnih skupnostih.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje