Vodovod

Kakšen je tlak v mojem vodovodu?

Zakaj se zgodi nižji vodni tlak in kaj lahko storite, da ga zvišate? Težnost poganja tlak vašega vodnega sistema.


Ker se vodni tlak opira na težo, da bi našim strankam prinesla vodo, se pritisk vode poveča ali zmanjša, odvisno od tega, kako daleč je dom pod nivojem vode v rezervoarju, ki služi temu domu. Čim bolj dom je pod vodo v rezervoarju, višji bo pritisk vode v tem domu. Pomembno je vedeti, da vertikalna razdalja ali višina določa tlak vode. Fizična razdalja od rezervoarja nima na tlak nobenega vpliva. Zato kupci z domovi v nižjih predelih doživljajo večji tlak vode kot kupci, ki živijo na hribih in grebenih na našem ozemlju.

Vodni stolp-
Vodni stolp-

Nizke količine vode

  1. Notranje vodovodne cevi so premajhne, da bi delovale s težnostjo vodnega tlaka. Za delovanje s težnostjo so notranje vodovodne cevi premajhne. Voda, ki pride v vaš dom, je običajno s presekom 3/4 "ali 1 " in lahko zagotovi veliko količino vodnega tlaka. Toda v številnih domovih je notranji cevovod le 1/2 "ali manj. S tem se zmanjša prostornina vode do 75 %, na žalost pa lahko zmanjša tlak tudi do 75 %.
  2. Majhne cevi in dolga pot poleg manjših cevi, težava le še slabša, ali je voda višja od tal in potuje dolge razdalje. To se pogosto zgodi, če se v starejši dom dodajo dodatna kopalnica in dodatki, vendar manjša velikost cevi ni nadgrajena. Če nameravate preurediti, se prepričajte, če premer vodne cevi po velikosti ustreza. Dolge proge manjših cevovodov zmanjšajo količino vode, ki lahko prehaja skozi cevovode, ne glede na dovodni tlak. To je najpogostejši vzrok zmanjšanega pritiska, ki ga vidimo v domovih na svojem območju.
  3. Naprave, ki lahko vplivajo na glasnost Naprave, kot so mehčalci vode, filtri za vodo, naprave za omejevanje pretoka in okrasne pipe, lahko dodatno omejujejo pretok vode v gospodinjstvu.
  4. Pipe "arterije" se zamašijo Rože in minerali se lahko zgradijo v starejših, pocinkanih vodovodnih in omejujejo pretok vode.
  5. Visoko na hribu Če je vaš dom v višji višini, je vaš pritisk vode lahko pod povprečjem. Če je pod 40 funtov na kvadratni palec, vodovodar lahko ponudi nasvete za povečanje količine vode na vaše napeljave.

Kaj lahko narediš

Morda imate eno ali kombinacijo težav. Naš najboljši nasvet je govoriti z uglednim vodovodarjem. Te informacije uporabite kot izhodišče in razpravljajte o vsakem scenariju. Po navadi vaš vodovodar lahko priporoči rešitve, ki lahko izboljšajo vašo količino vode.

Večina težav z nizkim tlakom se ustvari v domu. V takih primerih mora imeti vodna instalacija ustrezen tlak vode, vendar se tlak na pritrdilnih elementih drastično zmanjša, ko se vključijo še drugi elementi. S to težavo se najpogosteje srečujemo takrat, ko nekdo z vodo izpira stranišče, ko je druga oseba pod prho. Običajno je težava, da je prostornina vode spuščena ali omejena, zato se zmanjša količina vode, ki pride iz naprave. Tukaj je nekaj pogostih vzrokov za nizko količino vode. Morda imate kombinacijo teh teža

Preglednica -
Preglednica -

Tukaj je slovarček izrazov, ki so vam lahko v pomoč:

Tlak vode: sila vode na enoti, ki se običajno meri v kilogramih na kvadratni meter.
Statični vodni tlak: tlak vode, izmerjen pri psi, v servisni liniji, kadar ni vode.
Preostali tlak vode: tlak vode na servisni liniji, ko voda teče.
Volumen vode: količina vode, ki jo lahko dovoli cev. 1/2 "cev lahko doseže le določeno količino vode na minuto, ne glede na tlak vode.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje