Vodovod

Kako piti dovolj vode, ne da bi morali zato toliko lulati


Seveda del hidratacije vključuje čiščenje vašega prebavnega sistema, vendar nihče ne želi, da bi se vsakodnevno potegnil v stranišče, da bi se olajšal, še posebej, če ste v kopališču kje od zunaj.

Na srečo si lahko še vedno hidriramo, ne da bi občutili stalno potrebo po lulanju. Če želite prenehati prekinjati svoj dan z odmori od kopališča, poskusite s temi petimi nasveti, da vam pomagajo piti veliko vode, ne da bi vas napenjalo.

 1. Ostanite stran od kave in čaja
  Da, okusijo tako dobro in vam dajo energijo, pijače pa kot kava in čaj so blagi diuretiki, kar pomeni, da povečajo produkcijo urina svojega telesa. Kofein tudi poveča volumen krvi, kar lahko privede do pogostejšega uriniranja. Druge pijače, kot so soda, energijske pijače in pijače s čokolado imajo lahko enak učinek.
  2. Jejte več vlaken
  Jemanje več vlaknin zmanjšuje vaše možnosti za zaprtje, zaprtje pa je pogosto povezano s pogostim uriniranjem, ker konec debelega črevesa pritiska na mehur. Druga živila, ki vsebujejo antioksidant, lahko pripomorejo k zdravemu prebavnemu sistemu.
  3. Meditirajte
  Seveda, lahko zveni čudno, toda meditacija lahko pomaga pri pogostosti uriniranja. Nekatere študije z univerz so ugotovile, da so ženske, ki so poslušale vaje vodenih posnetkov in uporabile globoko dihanje, pomagale zmanjšati nenadne, neustavljive potrebe po uriniranju.
  4. Vaja
  To ni samo vaja s keglji, ki lahko pomagajo nadzirati vaš mehur (čeprav pomagajo). Pomembno je tudi krepitev hrbta in srca, saj te mišice delujejo skupaj, da vam pomagajo. Vaje z medenico so še posebej koristne, da nadzorujete, kako pogosto boste morali urinirali.+
  Ohrani pijačo

  Morda se zdi neintenzivna, vendar bolj pijete boljše, se počutite. Naši mehurji so kot gobice in namenjeni so za nasičenost. Gobica mora biti mokra, da zadrži vodo, tako da, če si slikaš mehur kot suho gobo, si lahko predstavljate, zakaj bo voda oddaljena od nje. Ohranjanje gobice mokre bo samo povečalo vpijanje in v stranišču boste morali ostati manj časa.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje