Ogrevanje

Rešitve za shranjevanje baterij

Bogati viri Zemlje - moč vetra, moč vode in toploto sonca - in jih postavimo v delovanje s prodorno tehnologijo, ki razkriva svoje resnične možnosti.


Sistemi za shranjevanje energije iz akumulatorjev so običajno konfigurirani na enega od dveh načinov: konfiguracija moči ali energijsko konfiguracijo, odvisno od njihove predvidene uporabe.

V konfiguraciji moči se baterije uporabljajo za vbrizgavanje velike količine električne energije v omrežje v razmeroma kratkem času, kar zahteva visoko razmerje med pretvornikom in baterijo. Tipični namenski program bi bila simulacija turbinske rampe za regulacijo frekvence, vrtljajev ali zmogljivosti črnega zagona.

Analogija kadi - enojni odtok - -po časno polnjenje-praznjenje_1  
Analogija kadi - enojni odtok - -po časno polnjenje-praznjenje_1

V energetski konfiguraciji se baterije uporabljajo za vnašanje enakomerne količine električne energije v omrežje za daljši čas. Ta namenski program ima nizko razmerje med pretvornikom in baterijo in se običajno uporablja za reševanje vprašanj, kot so kalifornijska "krivulja", v kateri se spremembe v povpraševanju po električni energiji pojavljajo v časovnem obdobju, ki traja več ur, ali pa se kasneje prenese skrajšana proizvodnja PV v dnevu.

Analogija kadi - hitro polnjenje-praznjenje_1
Analogija kadi - hitro polnjenje-praznjenje_1

To se doseže z nastavitvijo razmerja med pretvorniki in akumulatorji v sistemu. Predstavljajte si kad, z vodo v kadi, ki predstavlja akumulatorje, in izpusti kadi, ki predstavljajo pretvornik (-e). Za fiksno raven v kadi se lahko vgradi več možganskih linij, kar ima za posledico hiter izpust (konfiguracija moči) ali pa se lahko vgradi en sam odtočni vod, kar vodi do počasnejšega praznjenja (energetska konfiguracija). V vsakem primeru ima sistem enako količino vode (shranjena energija v bateriji), vendar je hitrost praznjenja različna.

Od treh standardiziranih fleksibilnih paketov M, L, XL in GE ponujajo širok spekter modularnih rešitev za shranjevanje baterij, ki ustrezajo zahtevam vsakega kupca.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje