Solarno ogrevanje

"Solarna energija" rešitev neposredne električne energije

Nič ne more biti nadležnejše od napake pri oskrbi z električno energijo, če imate na voljo nekaj zelo pomembnega


Potrebe po moči ne moremo več poudariti v vsakodnevnih dejavnostih. Število ljudi in organizacije, ki se zanašajo na električno energijo za preživetje, se dnevno povečujejo in ne glede na vladni poskus, da niso mogli rešiti težave izpada električne energije.

Zdi se, da imajo posamezniki in organizacije alternativne vire moči za kontinuiteto njihovih vsakodnevnih dejavnosti. Eden od različnih virov moči, ki ustvarja dovolj moči, je "sončna energija"

Sončna energija je pretvorba energije iz sončne svetlobe v električno energijo, bodisi neposredno s solarnimi moduli ali posredno z uporabo sončne energije. To je tehnologija, ki se uporablja za izkoriščanje energije sonca in njegove uporabe

DEJSTVO O SOLARNI ENERGIJI.
Sončna energija so veliki žarki sončne svetlobe, ki se osredotočajo na majhen žarek z ogledali ali lečami v primeru koncentrirane sončne energije. Fotoelektrični učinek se uporablja za pretvarjanje sončne energije v električno energijo.

 • Sončna energija ne proizvaja nobenih onesnaževal in je eden najčistejših virov energije. Je obnovljiv vir energije, ki zahteva nizko vzdrževanje in ga je na preprosti način namestiti. Ta vir energije se nikoli ne izsuši, ker je popolnoma brezplačen vir energije in ga najdemo v izobilju.
 • Sončna energija je brez hrupa. Nima gibljivih delov in ne potrebuje dodatnega goriva, razen sončne svetlobe, za proizvodnjo energije.
 • Sončne plošče praktično niso potrebne za vzdrževanje, ker baterije ne potrebujejo vode ali druge linijske storitve in bodo trajale več let. Ko so enkrat nameščeni sončni sprejemniki, ni več ponavljajočih se stroškov.

  • Sistem za solarne sisteme doma je sestavljen iz več solarnih panelov, pretvornika, baterije, regulatorja polnjenja, ožičenja in podpornih materialov. Sončno svetlobo vsesavajo sončne celice pozneje, kot so motni dnevi ali zvečer.
  Sončna energija pa ne deluje samostojno brez uporabe sončne plošče in pretvornika.
  Pretvornik je električna naprava, ki pretvarja enosmerni tok (DC) v izmenični tok (AC), ta izmenjana moč pa se lahko vzdržuje v katerikoli frekvenci ali napetosti z uporabo ustreznih transformatorjev, tokokrogov in stikal.

Obstajajo različne vrste pretvornika.

Spodaj so navedene glavne vrste pretvornika.

 • Pretvornik s čistimi Sinusovimi valovi proizvaja sinusni pretvorni tok z več koraki. Izhodna valovna oblika sinus inverterja je dobra, nizko izkrivljanje, nizka motnja radijskega in opreme, nizek hrup in poleg tega visoka učinkovitost, primerna za uporabo v komunikacijah, industrijska elektrika s strani podjetij in drugih uporabnikov.
 • Kvadratne ali ovalne oblike razsmerniki so eden od najpreprostejših valovnih oblik, ki ga proizvede inverter in je najbolj primeren za namenske programe z nizko občutljivostjo, kot sta osvetlitev in ogrevanje. Izhod s kvadratastim valom lahko povzroči "zvok", kadar je priključen na zvočno opremo in je na splošno neprimeren za občutljivo elektroniko.
 • Modificirani sinusni pretvornik je vrsta domačega inverterja, ki dobiva napajanje iz akumulatorja 12 voltov in ga je treba ponovno napolniti z generatorjem ali solarnim panelom. Naprave, kot so mikrovalovne pečice, žarnice itd., Se lahko izvajajo s pomočjo teh vrst pretvornika. Zagotavljajo dovolj energije za običajne domače potrebe in so najbolj dostopni.

 

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje