Prezračevanje

TOSHIBA - najnovejše inovacije

Družba Toshiba je predstavila novo zunanjo enoto R32 Super Digital Inverter z energijskim razredom A+++


Te izboljšave skupaj s Toshibinim naprednim dvojnim rotacijskim kompresorjem na enosmerni tok in tehnologijo vektorskega pretvornika omogočajo premijske ravni učinkovitosti in udobja v razponu zunanje temperature od –27 °C do +52 °C. Z izkoristkoma klimatske naprave SEER in SCOP, ki sta vodilna v razredu, in odličnim povračilom naložbe je nova enota SDI na voljo v konfiguraciji z 1 ph in ocenami zmogljivosti med 5,0–6,7 in 10,0–12,0 kW. Enoto je mogoče preprosto prilagoditi za številne uporabe in jo dobite skupaj z novo notranjo enoto s štiri smerno in za svetlobo neprepustno škatlo v plastičnem ohišju za shranjevanje podatkov ter novim daljinskim upravljalnikom, ki omogoča inovativne funkcije, vključno z nadzorom energije.

- Toshiba zunanja enota z digitalnim inverterjem R32-
- Toshiba zunanja enota z digitalnim inverterjem R32-

- Toshibin model zunanje enote 2 HP z odličnim digitalnim R32 inverterjem

Toshibina enota SDI predstavlja nov paradni izdelek za majhne trgovine, pisarne in restavracije ter nadgrajuje prejšnje generacije zunanjih enot – koeficient SEER zdaj predstavlja zavidljivih 9,40, SCOP pa do 5,51 za enoto 3 HP. Da je Toshiba lahko dosegla tako visoko raven učinkovitosti, v enote vgrajuje pretvornik najnovejše generacije, ki omogoča natančen nadzor posameznih parametrov in nemoteno delovanje, v katerih kolih pogojih, pri tem pa ne troši nepotrebne električne energije.

- Toshiba zunanja dvojna  enota z digitalnim inverterjem R32 -
- Toshiba zunanja dvojna enota z digitalnim inverterjem R32 -

Porabo električne energije smo znižali za 50 %, kar prav tako pripomore k visoki učinkovitosti naših klimatskih naprav. Notranja enota ima vgrajeno funkcijo za delovanje z 10-odstotno zmogljivostjo, ki jo uporabniki lahko aktivirajo v milejših prehodnih obdobjih, ki ne zahtevajo ogrevanja oz. hlajenja s polno zmogljivostjo.

Toshiba ocenjuje, da je delovanje s polno zmogljivostjo klimatske naprave zahtevano samo v 5 % časa delovanja, delovanje z delno obremenitvijo pa je veliko bolj pomembno ter pogosto. Enota SDI prav tako porabi veliko manj energije, saj vklop - izklop naprave praktično ne porabi nič energije, k znižanju energije pa pripomore tudi brezhibno in natančno hlajenje oz. ogrevanje pri zmernih hitrostih ventilatorja. Nakup enote se vam bo tako veliko prej povrnil kot pri cenejših in energetsko neučinkovitih alternativah.

Toshiba uspešno proizvaja sisteme s hladilnim sredstvom R32 na Japonskem že od leta 2014. Povedano drugače, za novo zunanjo enoto smo uporabili preverjeno tehnologijo. S podobnimi operativnimi in varnostnimi zahtevami ter zahtevami za opremo kot model R410A, toda s 14 % znižanjem pri stroških hladilnega sredstva enota SDI omogoča kar 70-% zmanjšanje enakovrednih izpustov emisij CO2. Zaradi znatno nižjih vrednosti GWP (Global Warming Potential) zunanja enota, ki je prijazna do okolja, omogoča občutno izboljšano ponudbo za končnega uporabnika in praktično nič napora, ko instalater namesti in prvič zažene napravo.

Enoto SDI lahko uporabite tako za nove instalacije, energetsko učinkovite nadgradnje, ki so obenem prijaznejše do okolja, ali za celotne stroškovno učinkovitejše zamenjave starih in zastarelih sistemov klimatskih naprav (stare cevi R22, R407C in R410A lahko uporabite znova). Notranje enote so združljive z enoto R32 kot tudi s hladilnim sredstvom R410A.

Razpon in prilagodljivost za namestitev je prav tako preprostejša zaradi zmogljivosti enote SDI za enojno ali dvojno razdeljeno konfiguracijo z notranjo napravo z vpihovanjem v štiri smeri, ki je nameščena na visoki strop ali v ozke in zakrite jaške. S 75 metri dolžine cevi in nameščeno višino do največ 30 metrov je enoto SDI resnično mogoče prilagoditi vsem vrstam projektnih zahtev za optimalno učinkovitost kroženja zrak-zrak.

Toshiba - notranja enota z digitalnim konverterjem
Toshiba - notranja enota z digitalnim konverterjem

Toshiba je prav tako predstavila novo notranjo štiri smerno pametno napravo, ki vključuje napredne funkcije enote SDI, in omogoča izboljšano delovanje, povečano učinkovitost in raven udobja, kar bodo resnično cenili uporabniki komercialnih in maloprodajnih namestitev. Številne nove naloge za enote SDI vključujejo ventilatorski motor na enosmerni tok z optimizirano učinkovitostjo, povečane reže z novo obliko in izboljšano zasnovo toplotnega izmenjevalnika, ki pripomorejo k doseganju vodilnih koeficientov SEER in SCOP v industriji.

S štirimi modeli, ki so združljivi z enoto SDI, je največja zmogljivost ogrevanja 14 kW, hlajenja pa 12,5 kW za največjo enoto (skupaj z zunanjo enoto SDI s 5 HP). Modul toplotnega izmenjevalnika odlikuje »magična tuljava«, ki preprečuje, da bi se umazanija in olje prilepila na površino izmenjevalnika, delovanje s samodejnim čiščenjem pa preprečuje počasno nalaganje prahu in plesni. Ploska zasnova in eleganten videz kasete se bosta ujela s katerim koli slogom oblikovan. Posamezen in smerni nadzor lamel ter izbirno tipalo zasedenosti optimizirata razpršenost zraka ter znižujeta porabo odvečne energije.

Toshiba - odličen komplet za hlajenje_1
Toshiba - odličen komplet za hlajenje_1

Novi daljinski upravljalnik za enoto SDI smo posodobili za optimalno uporabo, kar instalaterjem in uporabnikom omogoča, da izkoristijo izboljšane ravni zmogljivosti, zmanjšajo porabo električne energije in nadzirajo zanesljivost sistema. Upravljalnik poleg nastavitev prilagodljivega datuma, časa in udobja v več jezikih omogoča tudi sledenje in primerjavo porabe električne energije po dnevnih ali mesecih ter lahko aktivira funkcijo za predhodno vzdrževanje na prvi ravni za zaznavanje iztekanja.

Toshiba RAV VRF žična povezava z daljinskim upravljanjem RBC-AMS54EEN
Toshiba RAV VRF žična povezava z daljinskim upravljanjem RBC-AMS54EEN

- Toshibin model 4 – 5 HP zunanje enote Super Digital Inverter R32

- Toshibin model 3 HP zunanje enote Super Digital Inverter R32

- Toshibina notranja enota s štiri smerno pametno kaseto

- Toshibin žični upravljalnik Lite Vision RAV VRF RBC - AMS55E - ES/EN

TOSHIBA AIR - COND

Za podrobnejše informacije se obrnite na svojega partnerja TOSHIBA ali obiščite našo spletno stran www.toshiba-klima.at ali pa se obrnite neposredno na generalnega distributerja TOSHIBA AIR - COND v Avstriji. 

Naslov: TOSHIBA KLIMATSKE NAPRAVE
Haushamer Straße 2, A-8054 Graz-Seiersberg, Austria
Department Sales
[email protected]

TOSHIBA KLIMATSKE NAPRAVE. . .

Datoteka:

CSI_TOSHIBA-SDI-R32-FOR-HR-HU-AT-SL.pdf

CSI_TOSHIBA-SDI-R32-FOR-HR-HU-AT-SL.txt

 

Pripravil:

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje