Plinske instalacije

Kako deluje plin s sončno energijo

Sončna energija s pomočjo plina do cenejšega ogrevanja vode


Detajle o vaših individualnih potrebah je treba natančno določiti in poskrbeti za načrtovanje od dobave do namestitve in do rednega vzdrževanja. To zaupajte strokovnjaku. Velika prednost pa je predvsem, da že tudi pri nas v Sloveniji dobite samo vrhunsko kakovost posameznih blagovnih znamk. Zanesljivo in hitro je

Uporaba sončne energije se povečuje. Tudi pri nas imamo odlično podnebje, poletja pa so vsako leto toplejša. Svet za čisto energijo nam poleg tega pove, da vse več podjetij po svetu vgrajujejo sisteme za izrabo sončne energije.

Vse več podjetij in lastnikov stanovanj uporabljajo plošče za izravnavo svojih nakupov električne energije. Možnosti uporabe naprav za pametno sončno energijo in gospodarno porabo zemeljskega plina naraščajo po številu dni v letu. Pogosto, ko ljudje mislijo na sončno energijo, se samodejno osredotočajo izključno na uporabo sončnih celic.

Sončna energija je zelo splošen izraz. Obstaja sončna fotovoltaika, ki je v bistvu sončna elektrika, pridobljena iz sončnih celic na strehi. In to je očitno fantastična industrija. Cena plošč se je v zadnjih desetih letih dramatično znižala, z dejavnikom 10. Sončna energija je zdaj v resnici enakovredna električni energiji, ki bi jo kupili iz omrežja.

Toda, ko govorimo o kombinaciji uporabe plina in sončne energije, se pravi, toplotna energija igra ključno vlogo.

Ti standardni sistemi za ogrevanje vroče vode, ki ste jih zagotovo že videli na strehah ljudi, so večinoma za proizvodnjo sončne elektrike. Kar pomeni, da vsega in vsega, česar ne dobiš od sonca. Tukaj se električni element segreje in segreva vodo do nekaj, čemur rečemo uporabna temperatura.

Kako deluje sončni sistem s plinom
Kako deluje sončni sistem s plinom

To je učinkovit način za izkoriščanje sonca, vendar uporaba električne energije za ustvarjanje toplote pogosto ni zelo učinkovita. Boljši način za to bi bil uporaba sončnega sistema s plinom. Za domove in podjetja bi to bil daleč najučinkovitejši način za čim večji izkoristek sonca in čim večji izkoristek vira energije.

Mala podjetja potrebujejo tudi vročo vodo, vendar imajo pogosto različne vzorce uporabe v primerjavi z domačo hišo. Nekatera pa morda že imajo trenutni standardni plinski sistem. Imamo sončne toplotne plošče, ki jih lahko dodamo v vsak sistem za ogrevanje tople vode s pomočjo plina. To bi bilo dobro sončno ogrevanje za sistem za ogrevanje tople vode ali svojega doma, ki bi se lahko uporabljal v povezavi z obstoječim plinskim sistemom.

Drugo križišče, kjer se plin in sonce uspešno srečata, je ogrevanje bazenov, bodisi v domu ali podjetju. To je, kjer se voda črpa skozi sončni sprejemnik, običajno je sončna plošča nameščena na strehi in potem, ko se ogreje, jo s črpalko črpamo nazaj v bazen. Sončno ogrevanje bazenov deluje izjemno dobro. Splošno podaljšuje plavalno sezono za tri ali štiri ali včasih tudi več mesecev čez leto, tako da lahko plavate v bazenu, pri čemer praktično ni stroškov, da segrejete ta bazen.

Ampak še naprej plavate v zimskem obdobju, zato boste očitno potrebovali nekaj dodatnega ogrevanja. Tam je plinski sistem, ki lahko v zimskem obdobju deluje kot zanesljivo in stroškovno učinkovito sredstvo za ogrevanje tega bazena. Ključ za resnično povečanje vaše kombinacije sončne energije s plinom je, da najprej izkoristite svoj strešni prostor, da ustvarite največjo površino za sprejem sončne energije.

Drugič, vlagati v nov, zelo kakovosten plinski ogrevalni kotel za utekočinjanje (kondenzacijski). V strokovni javnosti se omenja tudi nedavni napredek, da lahko zdaj dobimo zadnjih nekaj žarkov toplote iz plina.

Standardni stari ogrevalni kotel je na splošno imel učinkovitost približno 80 odstotkov, novi plinski ogrevalni kotel na utekočinjanje pa lahko imajo učinkovitost do približno 95 odstotkov, tako da iztisnemo dodatnih 15 odstotkov iz plina, ki ga kurimo.

Če bi to kombinirali s solarnim sistemom, bi lahko za polovico ali več porabili količino plina, ki jo porabite za pridobivanje vroče vode. Plin je lahko odličen dodatek h katerikoli energetski rešitvi. Preberite, kako dobiti pravo mešanico v vašem domu.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje