Solarni hibridni energetski sistemi

Hibridni sistemi

Medtem ko se svetovno povpraševanje po energiji nenehno povečuje, se viri fosilnih goriv, kot so lignit, trdi premog ter zemeljski plin in olje počasi in predvidoma končujejo.


Elektrika
Pogosto so zaradi varnosti oskrbe z obnovljivo energijo in fosilnimi gorivi povezani skupaj, kot sta fotovoltaična generirana sončna energija in dizelski generator. Na ta način se lahko nadomestijo nihanja. Če je nameščena dodatna naprava za shranjevanje energije, je oskrba z energijo zaščitena pred prekinitvami.

Taki hibridni sistemi so lahko povezani z vodovodnim omrežjem, ki zagotavlja sprejem in posredovanje obnovljive energije in je posledično priključen na javno električno omrežje.

Po drugi strani pa jih je mogoče upravljati kot sistem otoka, to je brez povezave z javnim omrežjem. Takšni samozadostni sistemi, so neodvisni od omrežja in so pogosti v oddaljenih stavbah, kot so počitniške hiše, kjer stroški omrežne povezave niso primerni.

Osnovne informacije-
Osnovne informacije-

Ogrevanje
Pri ogrevalni tehnologiji se uporabljajo hibridne rešitve, ki se imenujejo dvovalentni (dva energetska vira), trivalentni (trije viri energije) ali večvalentni (več virov energije). Na splošno so hibridne rešitve ogrevanja priporočljive za povezavo na fosilno gorivo, kot so zemeljski plin ali kurilno olje z obnovljive energije, kot so sončne, biomase in geotermalne energije. Klasični hibridni ogrevalni sistem združuje sistem za ogrevanje nafte ali plina s solarnim sistemom za ogrevanje sanitarne vode in oziroma za ogrevanje.

Tudi hibridne rešitve, ki izključno uporabljajo obnovljivo energijo, postajajo vedno bolj pomembne.

Na primer, sistemi za ogrevanje z lesom ali s peleti so kombinirani s solarnimi sistemi ali toplotnimi črpalkami. Srce vseh hibridnih grelnikov je centralno shranjevanje toplote, v katerem se hranijo vsi toplotni generatorji. Vse sistemske komponente nadzira nadzorni sistem višje ravni.

Ker je več virov energije za hibridna ogrevanja in odvečne energije vetra ali to pomeni, da bi lahko sončna energija v tem sektorju v prihodnosti, s pomočjo sklopke, potem prispevala pri rastlinah v moči in razmerju do toplote za oskrbo s toploto.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje