Solarni hibridni energetski sistemi

75 % učinkovite hibridne sončne panele


Še ena izraelska družba z imenom ZenithSolar, načrtuje gradnjo posebne vrste solarnih plošč, ki bi lahko imela 75-odstotno učinkovitost z izkoriščanjem vidnega spektra svetlobe in toplote, ki jo prevaža. Hibrid je kompromis med fotovoltaičnimi ploščami in klasičnimi sistemi za ogrevanje sončne vode.
Zenith solar sončna energija
Pravzaprav so tudi Segevove sončne celice poceni. Energija, ki jo zagotavljajo, bo dosegla ceno, ki je primerljiva s fosilnimi gorivi, približno 8,6 centov na kilovat.
Sončni sistem je izdelan iz 1200 majhnih ogledal, ki se osredotočajo na površino 10 kvadratnih centimetrov, kjer je nameščena posebna visokotemperaturna PV plošča. Potreben je poseben, saj lahko nabrana toplota talini kovine. Te majhne solarne peči lahko namestijo na vaš dvorišče, vendar pilotsko zgrajene big'uns proizvedejo 70 kW električne energije in ekvivalentno 140 kilovatnega ogrevanja vode, pri tem pa tudi prihranijo dragoceno energijo, ki je drugače pridobljena iz oglja.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje