Razno

Edinstveno sodo bikarbono uporabljajte, kar morate poskusiti!

Uporabljajte natrijev bikarbonat kot čistilno sredstvo na več načinov.


Soda bikarbona zelo dobro vpliva na zdravje vaših dlesni in zob, saj uravnava vrednosti pH v ustih, ubija škodljive bakterije, ki povzročajo propad. Poleg tega ima neverjetne učinke beljenja.

Zdaj je to učinkovit način za naravno beljenje zob. Vse, kar potrebujete, je manj kot 30 minut vašega življenja in 2 sestavini:

V tem članku bomo z vami delili še nekaj idej, ki jih morda še niste slišali:

1. Pazi na pik čebele in ose

Za pik ose in čebele je soda bikarbona življenjski napajalnik. Alkalne lastnosti sode bikarbone izvlečejo onesnaženje rane in se borijo proti prisilni kislini. Samo premešajte  sodo bikarbono z vodo in jo nanesite na rano.

Edinstveno pecilno sodo uporabljajte, kar morate poskusiti!
Edinstveno pecilno sodo uporabljajte, kar morate poskusiti!

2. Izvlecite želo

Ta mešanica sode bikarbone in vode deluje tudi kot podaljšek. Na površini mesa lahko odstranite vsiljivce, kot so drobci žela in drugo.

 3. Ne znojite se več

Pik čebele - Takole žela ne smete odstraniti!
Pik čebele - Takole žela ne smete odstraniti!

Najboljši, zdrav in najcenejši dejavnik proti bolečini je mešanica sode bikarbone in vode. Sušil bo vaše pazduhe in ohranil sveži vonj.

 4. Skrb za noge

Dodajte 3 žlice sode v vodo in namočite noge. To je odlična sproščujoča in stimulativna mešanica.

 5. Proti opeklinam

Vzemite kopel z mlačno vodo in ½ skodelice sode, da ohladite kožo pred sončnimi opeklinami. Za močnejši učinek, ko končate, poskusite sušiti zrak, ne brisače.

 6. Proti želodčni kislini

Soda bikarbona je neverjetna želodčna obloga. Poraba kozarca vode z 1 čajno žličko sode bikarbone lahko ozdravi kisli želodec in zgago.

7. Dajte šamponu pomočnika
Za boljše čiščenje šampona iz las dodajte prašek sode bikarbone. Na ta način bodo vaši lasje svetlejši in soda bikarbona bo zaračunana za čiščenje.

Prav tako lahko naredite čudeže tako, da potopite glavnike in ščetke v mešanico vode in sode bikarbone ter razmastite lase pri česanju. Po koncu lase temeljito sperite.

Bodite družabni, delite!

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje