Razno

Skladiščenje ogljika naredi nekaj gospodarskega in znanstvenega pomena

Bakterije lahko pospešijo mineralizacijo CO2 v podzemni sekvestraciji


Boj proti globalnemu segrevanju zaradi podnebnih sprememb-
Boj proti globalnemu segrevanju zaradi podnebnih sprememb-
Skladiščenje ogljika
Prejšnje študije so pokazale, da podzemne bakterije ostanejo v kamnini po vbrizganju CO2. Vemo, da lahko ti mikrobi vplivajo na to, kako se tvorijo minerali, kar nas vodi k temu, da se sprašujemo, ali vplivajo tudi na stopnjo mineralizacije, in če bi bakterije lahko povečale tvorbo karbonatnih mineralov, bi lahko to zmožnost natančno prilagodili v laboratoriju.
Raziskovalci so opazili, da različne površinske bakterije pospešujejo tvorbo kalcijevega karbonata in da se pravilo uporablja za vse vrste. Kljub temu so mikrobi, katerih površine imajo beljakovinsko lupino, znano kot »S - plast«, boljši kandidati.
Skladiščenje ogljika
Najboljši način, kako se Izrael se bori proti dezertifikaciji
Najboljši način, kako se Izrael se bori proti dezertifikaciji

Izdelali so več umetnih S - plasti in pritrdili šest aminokislin s povečanjem njihovega negativnega naboja. Učinek poapnenja se je znatno povečal.

Za 4 milijarde dolarjev zelenega zidu spreminja smer
Za 4 milijarde dolarjev zelenega zidu spreminja smer

Torej lahko skladiščenje ogljika naredi nekaj gospodarskega in znanstvenega pomena, navsezadnje, pa vse, kar potrebujemo zdaj, je, da zajamemo obstoječi ogljikov dioksid iz ozračja, drugo delo, ki porabi denar in je bilo ugotovljeno, da je nerazumno, če se izvaja zunaj tovarn, ki najbolj onesnažujejo. Če se izvede na izhodu iz peči, se stvari spremenijo na bolje in učinkovitost zajemanja je veliko večja.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje