Razno

Optimizacija lastne porabe obnovljivih virov energije

Poročilo o dejavnostih v zvezi s projektom EU za energijsko učinkovito hišo


Cilj projekta SCORES je razviti in dokazati na terenu energetski sistem stavbe, vključno z novimi kompaktnimi hibridnimi tehnologijami za shranjevanje, ki optimizira oskrbo, skladiščenje in povpraševanje po električni in toplotni energiji v stanovanjskih stavbah, povečuje lastno porabo lokalnih obnovljivih virov energije v stanovanjskih stavbah. z najnižjo ceno.

Kombinacija in optimizacija proizvodnje, shranjevanja in porabe energije iz več virov energije (električne in toplotne energije), ki v omrežje prinaša nove vire prožnosti in daje možnosti za trženje in gospodarske koristi, kar omogoča zanesljivo delovanje s pozitivnim poslovnim primerom v evropskih stavbah. SCORES optimizira lastno porabo obnovljivih virov energije in odlaga naložbe v energetsko omrežje.

Vzpenjajo se multimodalni energetski sistemi-
Vzpenjajo se multimodalni energetski sistemi-

 V tem okviru želijo strokovnjaki podjetja TNO delovati kot koordinator, ki spodbuja nemoteno sodelovanje in krepi konzorcij od znotraj. Sodelovati želijo tudi pri razširjanju in izkoriščanju znanja v vseh njegovih oblikah, od novega IP, ki ga želijo v celoti razviti. Podjetje TNO želi tehnično bolj poglobljeno graditi na obstoječem znanju o shranjevanju energije in prispevati k projektu z razvojem skladiščenja energije brez izgube, ki temelji na kemični tehnologiji za zanemarjanje.

Podobno bodo člani konzorcija SCORES prispevali svoje lastne specialitete. Konzorcij SCORES združuje strokovno znanje in zmogljivosti partnerjev po vsej Evropi in z okoljem, od raziskovalnih organizacij preko industrijskih partnerjev do energetskih podjetij. To široko ozadje daje projektu SCORES moč, da se loti tega zahtevnega koncepta.

Koncept SCORES je vzporedno razvijanje ključnih tehnologij, to je Li-ionske baterije drugega življenjskega cikla, kompaktno shranjevanje toplote s faznimi materiali, visoko zmogljiva toplotna črpalka z vročo vodo, ki jo zagotavljajo hibridni fotovoltaični in sončni sprejemniki s kemičnim sistemom za shranjevanje toplote z zgorevanjem (sezonsko skladiščenje), integrirani s sistemom pametnega upravljanja energije v zgradbah (BEMS), in da jih skupaj prikaže v hibridnem energetskem sistemu.

Celovita predstavitev bo izvedena z upoštevanjem regulativnih / normativnih, gospodarskih in tržnih meja. Predstavitev integriranega hibridnega energetskega sistema bo potekala v dveh realnih stavbah, ki predstavljata različne konfiguracije klimatskih in energetskih sistemov za 3 primere, v severni Evropi s toplotnim omrežjem in brez njega, ter v srednji / južni Evropi brez toplotnega omrežja. S pametno kombinacijo in optimizacijo na sistemski ravni bo SCORES ocenil tehnične, ekonomske in okolijske koristi, ki so večje od vsote njihovih delov. Partnerji v konzorciju so ključni akterji za potrebne tehnologije, ki bodo vključene v projekt, ki predstavljajo močne industrijske partnerje (OEM) v vrednostni verigi za prihodnje izkoriščanje kompaktnega hibridnega energetskega sistema.

 I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje