Najlepše hiše

Največji izziv za vaše gradbene projekte

Pred začetkom gradnje objekta, se izvajalci, veliki in majhni soočajo z enakimi težavami na projektu.


Obstaja velika težava, s katero se sooča gradbena industrija s premalo usposobljenimi delavci, ki zadoščajo večjemu povpraševanju. Mlajša generacija se nagiba h kolegiju in ne delu v poklicu. Koristi gradbene kariere se ne prodajajo tisočletjem, veliko današnje delovne sile pa se umika.

Strokovnjaki za industrijo poskušajo rešiti to težavo na nacionalni ravni, vendar pa lahko stvari pomagate kot izvajalec in / ali lastnik malega podjetja.

Izvajalci, veliki ali majhni, se soočajo z enakimi težavami po projektu
Izvajalci, veliki ali majhni, se soočajo z enakimi težavami po projektu

Bodi svetovalec

V poletnih mesecih iščejo delo srednješolci in nedavni kolegi. Bodite pripravljeni predstaviti vaše znanje nekomu, ki morda ne šteje gradnje za kariero. Mentorstvo deluje tudi za obstoječo kvalificirano delovno silo; če je eden od vaših najboljših delavcev pokazal zanimanje za poslovno stran gradnje, lahko pomagate z mentorstvom že kvalificiranega delavca na področju upravljanja gradbenih projektov z novimi tehnologijami, vgradnjo najsodobnejših materialov ali lastništva gradbenih podjetij.

Povežite se s kadrovsko agencijo

Agencije za kadrovske zadeve lahko imajo kvalificirane delavce, ki so pripravljeni delati za vas, ko jih potrebujete. Agencije skrbijo za predhodno preverjanje prosilcev, kar vam prihrani čas in hitro pridobite kvalificirane delavce. Običajno bo kadrovska služba pokrila tudi vse stroške kadrovske zasedbe z zaposlitvijo, vključno s pokritjem nadomestil za delavce za te zaposlene.

Mizarska dela
Mizarska dela

Pomanjkanje sporočila
Ko gre kaj narobe na projektu, je skoraj vedno posledica komunikacijske okvare na delu. Tehnologija je odgovor na vaše komunikacijske težave. Danes so lastniki pametnih telefonov, že velika večina in zagotovo ga bodo imeli skoraj vsi. Uporaba e-pošte, besedilnih sporočil in namenskih programov za gradbeno tehnologijo v projektu omogoča takojšen dostop do informacij vsem ljudem v projektu v realnem času in zmanjšanje upočasnitev in hitrost komunikacijskih okvar.

Nezanesljivi podizvajalci
Mnogi izvajalci imajo težave pri iskanju zanesljivih podizvajalcev za svoja delovna mesta. Če ste v težavah in morate najti delo, kot so proizvajalce, preverite pri dobaviteljih in prodajalcih materialov, s katerimi redno delate. Imeli bodo notranjo merico in morda imajo veliko priporočilo za izvajalce, ki trenutno iščejo dodatno delo. Prav tako lahko vprašate tudi druge podizvajalce, s katerimi ste delali, tudi za priporočilo. Vedno preverite njihove licence, poskrbite, da imajo splošno zavarovanje odgovornosti, in navedite pri njihovem zavarovanju svoje podjetje kot dodatno zavarovanje, preden jih najamete.

Delovanje črpalnega sistema za vodovod
Delovanje črpalnega sistema za vodovod

Razporejanje
Razporeditev, je lahko zapleteno tudi za najbolj izkušene strokovnjake za različna dela, ki so zajeta v gradbeništvo. Še enkrat tehnologija gradnje zagotavlja rešitev za to skupno težavo. Namenski programi za upravljanje projekta, do katerih lahko dostopate na namizju ali pametnem telefonu ali tabličnem računalniku, vam omogočajo vizualno načrtovanje časovnega poteka projekta. Veliko namenskih programov omogoča navidezno ploščo »lepljive opombe«, ki vam omogoča, da preprosto vidite, kaj je treba dokončati, in dajejo posodobitve statusa projekta v realnem času.

Orodja za analizo gradbenih podjetij
Orodja za analizo gradbenih podjetij

Visoki stroški zavarovanja
Zavarovanje izvajalca je del stroškov poslovanja, vendar to ne pomeni, da morate za to plačati. Lahko dobite nižje obrestne mere za zavarovanje svojega izvajalca, tako da združite pokritost, ne dovolite, da se vaše kritje izteče, in vsako leto pregledate svoje predpise za spremembe, ki vam lahko prihranijo denar.

Spreminjanje misli lastnikov
Lastniki stanovanj, ki želijo spremembe sredi projekta, lahko »pozabijo« na zahteve, ki so jih podali, ko pride čas za plačilo računa. Da bi zaščitili sebe, svoj ugled in svojo spodnjo mejo; Prepričajte se, da ste vsakokrat dobili podpisano naročilo za spremembe.

Na voljo denarna sredstva
Do plačil je prišlo zaradi podskupin, zaposlenih, prodajalcev, dobaviteljev materialov in najemnikov opreme … vendar ne dobite plačila, dokler projekt ni dokončan. In če nimate dovolj razpoložljivega denarnega toka, je to lahko velika težava. Imate odprto poslovno kreditno linijo, da se boste lahko prepričali o težkih točkah med zapadlim računom in zaključkom projekta, zato vam ni treba videti, kakšna so vaša posojila ali ugled.

Namestitev grelnika vode brez rezervoarja
Namestitev grelnika vode brez rezervoarja

Upravljanje dokumentov
Pogodbe, spremembe naročil, naročila materialov, potrdila, računi, prošnje za zaposlitev, potrdila o zavarovanju … verjetno imate dovolj papirja, da zapolnite celotno prikolico omaric za arhiviranje. Čas je, da greste brez papirja. Digitalna rešitev vam lahko pomaga na poti do dokumentov, organiziranih na vaših projektih, in pravočasno z vašimi plačili. Vsaj v svojem računalniku skenirajte vse dokumente in jih digitalno datotečno / organizirajte. V primeru težav s strojno opremo redno varnostno prepisujte računalnik v storitev v oblaku ali trdi disk.

Krivdna igra
V konstrukciji nič ne gre gladko 100 % časa. Ko je na cesti izboklina, začnejo prsti kazati. Splošni izvajalec krivi delodajalca, domačega krivde za glavnega izvajalca, vodja projekta krivi lastnika. Ko se zgodi najslabši scenarij, preskočite igro krivde in kazanje prstov ter se vrnite na pravo pot s politiko tveganja za graditelje.

Ta vrsta specializiranega premoženjskega zavarovanja zajema projekt in vsa načela, ki delujejo na njem. Skrajne vremenske razmere, naravne nesreče, celo kraje in vandalizem so lahko položaji, ko se lahko pri gradbeni politiki vrnete na delo, ne da bi kazali prstom in zgoreli mostove.

Ali se je lastnik po namestitvi premislil o materialih? Ali pa so se odločili, da delo po opravljenem delu ni všeč in trdijo, da niste izpolnili pogodbe? Opravljanje politike odgovornosti z napačno pokritostjo obdelave vas lahko zaščiti pred prihodom iz žepa za te nove materiale. Pravo zajetje odpravlja igro krivde, tako da so vaše stranke zadovoljne in vaša spodnja linija zajeta.

Spreminjajoče se uredbe
Zvezni, državni, okrajni in celo mestni predpisi se nenehno spreminjajo in posodabljajo. Kako naj ostaneš na vrhu vsega? Sledite spletnim dnevnikom in objavam v industriji, da dobite najnovejše informacije o spreminjajočih se predpisih, ki vplivajo na vaše poslovanje. Prijavite se za glasila in naj vam nova sporočila samodejno pošiljajo e-poštna sporočila. Preprečevanje nereda v mapi s prejetimi sporočili preprečite tako, da se ta e-poštna sporočila za posamezne panoge pošljejo v določeno mapo v mapi »Prejeto«. Nato, vsak dan postavite na stran 10-15 minut, ko boste lahko dohiteli vse, kar morate vedeti, da boste ostali skladni.

Izvedba centralnega ogrevanja
Izvedba centralnega ogrevanja

Dobra čistoča na gradbišču zagotavlja stavbi zaključni pridih
Ko je vaša komercialna gradnja končana, se obrnite na določeni čistilni servis, da zagotovite končno, temeljito in podrobno čiščenje, ki je potrebno po odstranitvi gradbenih odpadkov. Že več kot 50 letne izkušnje so razvili najnaprednejše izdelke in metode, v katerih bodo vaše poslovne nepremičnine zasijale s posebnim žarom.

Usposobljeno osebje je posvečeno preseganju in pričakovanjem pri čiščenju, pri čemer so sredstva na voljo za hitro in učinkovito opravljanje dela. Dela se opravljajo kot podaljšek vašega osebja, da bo zgrajena stavba videti, kar najbolje. Poleg osnovnih storitev čiščenja se lahko izvajajo tudi posebne storitve čiščenja, kot so čiščenje oken, končna obdelava tal in čiščenje globokih preprog.

Ko ste končali gradnjo ali preoblikovanje, je vaš idealni partner za zagotavljanje stalnih storitev čiščenja na podlagi intimnega poznavanja stavbe.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje