Najlepše hiše

Zakaj zgraditi okolju prijazno hišo?

Okolju prijazna sredstva niso škodljiva za okolje, ekološki domovi pa so domovi, ki so okolju prijazni.


Poglejmo nekaj dejavnikov, zaradi katerih so ljudje zgradili okolju prijazen dom.

Uporaba naravnih materialov
Okolju prijazni domovi so zgrajeni iz naravnih materialov, kot je recikliran les, ali z materiali, kot so umazanija, glina in slama. Uporabljajo se ne toksične barve, izolirane stene, sončna energija, voda iz dežja in vetrne turbine.

Ti naravni gradbeni materiali pomagajo ostati brez toksinov in kemikalij ter ljudem, ki živijo v teh hišah, zagotavljajo zdravo življenje. Naravni viri niso tako dragi in lahko prihranite veliko denarja. Možnosti, da zbolite, so zelo majhne, kar pripomore k zmanjšanju stroškov za zdravstvo. Torej lahko rečemo, da okolju prijazni domovi zagotavljajo zdrav življenjski slog, ki vas sčasoma zdravi.

Okolju prijazna hiša
Okolju prijazna hiša

Stroškovno učinkovito
Ker so okolju prijazni domovi zgrajeni iz naravnih virov, so to poceni domovi v primerjavi s tradicionalnimi. Naravni viri niso dragi in tako lahko sčasoma prihranite več denarja. Konstrukcija vključuje tudi zelo kakovostne trpežne materiale, ki so dolgotrajni in vam ni treba skrbeti za vzdrževanje za daljši čas. Naravni viri, kot sta sončna svetloba, zrak, voda, naredijo tako okolju prijazen dom energijsko učinkovit dom.

Energijska trajnost-_1
Energijska trajnost-_1

Ti domovi so zasnovani tako, da kar najbolje izkoristite naravne vire. Naravna sončna svetloba in ventilatorji vam pomagajo pri varčevanju z električno energijo. V primeru vode lahko ustrezno količino deževnice hranite v rezervoarjih ali dežnih sodih in jo uporabite, kadar je to potrebno. Rezultat tega je, da boste posledično prihranili račune za energijo in vodo.

Ničelna energija
Ničelna energija

Izboljšane kroženja zraka

Kot že omenjeno, so ti domovi zgrajeni z naravnimi viri, ki ne oddajajo nobenih strupenih plinov. Navsezadnje ljudje, ki živijo tukaj, lahko vdihujejo svež čisti zrak, ki ohranja zdravje. Hiša, zgrajena z več naravnimi viri, zagotavlja več hlajenja in prijetno vzdušje za bivanje. To vzdušje zagotavlja večje udobje in bivalno vzdušje družinskim članom. Okolju prijazni domovi so tiho, lepo in veselo zavetje vaših ljubljenih. Domovi, polni zelenja, odražajo lepoto, ki vas vedno ohranja in neguje.

Ekološko prijazna hiša
Ekološko prijazna hiša

Zgoraj omenjeni so nekateri razlogi, zakaj ljudje zahtevajo okolju prijazen dom. Zagotovo lahko začutite drugačno vzdušje, medtem ko živite v okolju prijaznem domu. Ti domovi potrebujejo manj vzdrževalnih del, ker naravni viri ne bodo hitro uničeni. Tudi vi ste del ohranjanja naravnih virov. Z rastjo ozaveščenosti življenje v okolju prijaznem domu dvigne vaš status. Bodite ponosni, da boste ostali v okolju prijaznem domu.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje