Najlepše hiše

Zunanje žaluzije


Vgradnja žaluzij je mogoča s prekrivno masko v podometni ali nad omet izvedbi (glej sliko 5.48), kar nam omogoča, da žaluzije zakrijemo pod fasado, s čimer dobimo poseben estetski videz.

  Pri tej vrsti žaluzij so lamele različnih širin, na primer 50, 65 in 80 mm. Material za izdelavo lamel pri zunanjih žaluzijah je naj pogosteje aluminij, ki je še posebej prilagojen zunanjim vremenskim vplivom, kar jim omogoča daljšo življenjsko dobo.

Slika 548_2
Slika 548_2

Slika 548 - Zunanje žaluzije

Vodila so lahko iz jeklenice, PVC materiala ali iz posebnega aluminija, kar omogoča še posebej dobro uporabo v močnejšem vetru. Zgornji profil pri zunanjih žaluzijah so iz profilirane jeklene pločevine. Spodnji profili so lahko izdelani iz profilirane jeklene pločevine ali iz aluminija.

  Upravljanje zunanjih žaluzij je lahko ročno, z vrvico, komandno palčko ali z neskončnim trakom, lahko pa jih poganja vgrajeni elektromotor z daljinskim upravljanjem (navadnim, časovno programirani), kar omogoča preprosto upravljanje in udobje. V primeru izpada električne energije je primerna vgradnja elektromotorja z regulacijo komando.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje