Najlepše hiše

Mansardno okno in žlebovi


Obremenitve z neurji, dežjem pod vplivom pritiska vetra, lahko pri visokih zgradbah in odgovarjajočih delih občutno poveča izpostavljenosti vremenskim obremenitvam. Pri teh detajlnih izvedbah pride do težav, saj se mora tudi pri velikih neurjih zagotoviti vodna tesnost s strehe na fasado.

Načrtovanje

Pri povezavah iz ometa na pločevino je treba upoštevati predvsem velike razlike, ki nastanejo zaradi toplotnega raztezanja. V mnogih primerih lahko to povzroči poškodbe na toplotno izoliranih stenah, ki jih povezujemo z vlago. Materiale je zaradi tega treba odgovarjajoče enega za drugim ločiti.

Slika-545
Slika-545

Slika

  Ustrezne zahteve za dobavo materialov po VOB/G ATV DIN 18339 in smernice za izvedbo kleparskih del na strehi in fasadi, veljavnih iz leta 2009. Materiali, ki se uporabljajo, morajo biti že predhodno usklajeni z načrtovanimi vključno s spojnimi materiali in njihove medsebojne združljivosti. Natančna prekrivanja kovinskih površin morajo upoštevati dovoljene razlike mejnih vrednosti pred začetkom izvajanj ometov in toplotno izolacijskih del, ki so v skladu s strokovnimi standardi, da se lahko zagotovi potrebno prekrivanje.

Slika-546
Slika-546

 

  Da se izognemo ugotovitvi, da previs na prekritju ni dovolj visoko in ne zajema zadostnega padca na zaključku fasade, je treba končno montažo opraviti šele po izvedbi toplotno izolacijskih del. Če to ni mogoče, je treba najprej točno določiti, katero od skupnih gradbenih del se bo opravilo najprej od celotne strukture del na fasadi. Težava v tem primeru je, da so odstopanja na velikih ravninskih predelih in, da so ukrepi po izravnavi na teh delih fasade potrebni, vendar so predhodno težko razvidni.

Slika-547
Slika-547

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje