Solarni hibridni energetski sistemi

Hibridni energetski sistem


Hibridni vetrni in solarni sistem je idealen za vse, ki živijo v oddaljenem kraju, saj se ti sistemi samostojno vključujejo v sisteme za energijo, ki niso povezani z distribucijo sistema električne energije.

Študija, ki so jo razvijali na institutu za Solarno prakso se je pokazalo, da delujejo vetrne turbine skupaj s sončnimi celicami veliko boljše kot prej. Pred študijami so bili raziskovalci skeptični, da vetrne turbine zaradi senčenja, povzročenega s sončnimi celicami, povzročajo visoke izgube pri hibridnih sistemih. Sedanje študije pa kažejo, da so izgube zaradi teh senčil precej nižje od pričakovanih, pod pogojem, da je hibridna elektrarna dobro načrtovana.

Hibridni energetski sistemi
Hibridni energetski sistemi

Z izgubo senčenja le za 1 do 2, odstotka, je s spodbudami dokazano, če imajo bolj učinkovito izrabo in infrastrukturo hibridnih pogonskih naprav, ustvarijo odlične obete za prihodnost. Združevanje vetrna in sončne energije lahko pomaga zaščititi prebivalce pred naravnimi nesrečami, snežnimi nevihtami in drugih nesreč, saj hibridni sistemi lahko ohranijo oblast, če omrežje ne deluje. V resnici veter in sistem s sončnimi celicami oskrbita omrežje sistema na bolj stabilno raven oskrbe energije, ko v sodelovanju pozitivno vplivata na stabilnost omrežja. Seveda pa ne gre pri nakupu vetrne turbine, ki bi stala na vašem dvorišču brez upoštevanja vseh zakonitih dejavnikov, ki se pri vgradnji te zvrsti energije strogo upoštevajo.

Na ta način, ko veter ne piha in sonce ne sije, omrežje lahko deluje s hibridnim sistemom, ki se napaja preko baterij in / ali generatorja napajanja s konvencionalnim gorivom.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje