Ogrevanje

Želimo rešiti svet?


Odgovor je preprost, saj bi že dolgo nazaj morali bistveno zmanjšati lastno porabo energije in s tem emisije CO2. Energetska prenova stavb in zlasti toplotna izolacija ovojnice stavbe zagotavljata pri tem še posebej visok potencial prihranka. Streha, okna, kletna plošča, fasada so deli, na katerih se ustvarjajo največje energetske izgube. Še posebej v starejših stavbah, kjer so izgube precejšnje.

Sonce je največja energijska perspektiva
Sonce je največja energijska perspektiva

Največja površina ovoja stavbe je fasada. Zato je posodobitev še posebej pomembna. Kako se to pravilno uresniči v smislu načrtovanja in izdelave so predmet najnovejših strokovnih priročnikov. Če boste posodobili fasado, jo popravite tako, da ne da boste povzročili poškodbe stavbe ali poslabšali udobje stanovalcev v stavbi.

Posodobitev fasade ni omejena izključno na zaščito toplote. Vključena mora biti tudi zaščita pred vlago, zvočna izolacija in protipožarna zaščita. Prav tako obnova fasade ni pomembna le na zunanjih področjih, kjer je izolacija zunanjih sten pogosto edina možna energijska obnovitev. Predvsem je pomembna tudi zaščita zgodovinskih spomenikov. Zakonodaja, smernice in standardi predstavljajo okvir za vse to. Vse te teme najdete v raznih strokovnih knjigah.

Veliki požari povzročajo veliko onesnaženje_1
Veliki požari povzročajo veliko onesnaženje_1

Številni »strokovnjaki (ne poučeni trgovci ali izvajalci, ki prodajajo za najboljše le tisti material, ki ga imajo v svoji zalogi)", bi se morali udeleževati in pridobiti potrebnih interdisciplinarnih strokovnih znanj. Načrtovalci in usposobljeni trgovci bi morali vedno paziti na celoto. To je edini način za doseganje najboljše rešitve za stranko.

I.K.Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje