Ogrevanje

Sezonsko hranjenje toplotne energije


Težave s sezonskim skladiščenjem pa so velike izgube toplote. To se lahko zmanjša z nizkotemperaturnim shranjevanjem, zato se priporoča uporaba toplotne črpalke, da prilagodijo temperature, ki so potrebne za ogrevanje notranjosti stavbe, ki je v uporabi. Namen tega prispevka je bil primerjati različne sezonske metode shranjevanja toplotne energije z uporabo toplotne črpalke v smislu koeficienta zmogljivosti (COP) toplotne črpalke in solarne frakcije ter nadalje raziskati razmerje med temi dejavniki in velikostjo sistema, ki je zbirni prostor in obseg skladiščenja, ki temelji na preteklih gradbenih projektih, vključno z rezidencami, uradi in šolami.

Predstavljen je bil analitični pregled eksperimentalnih rezultatov o zmožnostih prenosa toplote nanofluidov z uporabo široko razpršenih razpoložljivih informacij iz različnih virov literature. Dokazano je, da kljub velikemu številu publikacij, ki so na voljo o tej temi, le malo študij zagotavlja kvantitativne ocene za celoten sklop eksperimentalnih pogojev in veliko študij ni skladnih. Ob upoštevanju te težave je v tem članku opravljenih nekaj primerov pri čemer so upoštevana različna stališča. Tudi če tega ni mogoče šteti za celoten opis na področju Nano fluidov, ga je mogoče upoštevati kot hiter referenčni priročnik za pregled različnih pojavov prenosa toplote v Nano fluidih in povzeti kako najpomembnejši parametri (velikost, oblika, koncentracija, materiali in tako naprej) vplivajo na pričakovano toplotno učinkovitost Nano fluidov.

V zadnjih desetletjih lahko pomaga pokriti vrzeli med razpoložljivo energijo in povpraševanjem, na primer od poletja do zime. To je potencial za zmanjšanje velikega deleža energije, ki jo porabijo zgradbe, zlasti v hladnejših podnebnih državah. Težava s sezonskim skladiščenjem je izguba toplote. Ta se lahko zmanjša z nizkotemperaturnim shranjevanjem, ki jo ustvarjajo stavbe v uporabi. Cilj tega prispevka je opisati razmerje med temi dejavniki in velikostjo sistema, to je zbirka in obseg skladiščenja, ki temelji na preteklih gradbenih projektih, vključno z rezidencami, uradi in šolami.

Povzetek
Obstaja priznana naraščajoča potreba po učinkovitih in trajnostnih sistemih, ki razpoložljive energetske vire uporabljajo na "optimalni" (vključno z omejitvami) način. Takega cilja ni mogoče učinkovito doseči brez upoštevanja omejitev, ki jih predstavlja drugi zakon termodinamike. Možen pristop je sestavljen iz tako imenovane analize generiranja entropije, ki ima ključne značilnosti, zaradi česar je privlačnejša od tradicionalnih energetskih ravnotežij. Dejansko analiza generiranja entropije omogoča neposredno identifikacijo vzrokov za neučinkovitost in odpira možnost, da oblikovalci zasnujejo globalno bolj učinkovite sisteme. Poleg tega se lahko analiza generiranja entropije, zahvaljujoč neposredni izpeljavi iz osnovnih termodinamičnih načel, načeloma uporablja za vse vrste sistemov za pretvorbo energije. Te privlačne značilnosti so naredile analizo generacije entropije priljubljeno termodinamično metodo za načrtovanje in optimizacijo manj ne trajnostnih sistemov.
Prispevek predstavlja kritičen pregled prispevkov k teoriji in uporabi analize generiranja entropije na različne vrste inženirskih sistemov. Osredotočanje dela je le na prispevkih, usmerjenih v uporabo analize generiranja entropije kot orodja za načrtovanje in optimizacijo inženirskih sistemov. Najprej smo predstavili podrobno izpeljavo obstoječih formulacij generiranja entropije in obravnavali dva bolj priljubljena pristopa, kot sta minimiziranje generacije entropije in analizo generiranja entropije.

Dolgoročno shranjevanje toplote čez poletje
Dolgoročno shranjevanje toplote čez poletje

Ustrezna literatura se dodatno razvrsti v dve kategoriji, odvisno od tega, ali je raven analize globalna ali lokalna.

Ta pregled bo nadalje razjasnil uporabo metod načrtovanja entropije na osnovi proizvodnje, navedel področja za prihodnje delo in zagotovil potrebne informacije za nadaljnje raziskave pri razvoju učinkovitih inženirskih sistemov.

  • Pregled razvoja umetne hrapavosti sončnega grelnika zraka in vrednotenja delovanja različnih orientacij za hrapavost dvojnega loka.
  • Pregled prenosa toplote v Nano fluidih, to so prevodni, konvektivni in sevalni poskusni rezultati.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje