Ogrevanje

Senca in barve, blokiranje sončne svetlobe


Povračilo stroškov preko varčevanja z energijo
Preprosto z upravljanjem svetlobe in toplote na oknu rešitve z zasenčenjem ustvarjajo prihranke energije, ki lahko dosežejo tudi do 50 % ali več. Na območjih sončnih pasov lahko s sistemi senčenja prihranimo plačilo tudi za samo tri leta.

Osnovna šola Osnovna šola Chickasaw
Osnovna šola Osnovna šola Chickasaw
  • Z izkoriščanjem naravne svetlobe skozi okenske obloge zmanjšamo odvisnost od umetne svetlobe in tako znatno zmanjšamo račune za električno energijo.
  • Prav tako z izbranimi senčili upravljamo s sončno toploto, ki blokira sonce, ko je vroče, vendar ne, ko je hladno saj takrat zmanjšamo porabo toplotne in energije.
  • Motorizirani / samodejni sistemi senčenja sledijo soncu, da zagotovijo najboljše rezultate skozi ves dan.
Poslovna šola v lepih barvah_1
Poslovna šola v lepih barvah_1

Izboljšanje uspešnosti učencev
        -    Raziskave kažejo, da učenci z boljšo vidljivostjo in naravno svetlobo se učijo veliko bolje, to so pokazale tudi izboljšave pri ohranjanju učenja do 21 odstotkov.

        -    Sončni žarki filtrirajo neposredno sončno svetlobo, da bi se izognili motnjam zaradi odsevov, ki se odbijajo od sten, pisal in računalnikov.

        -    Prosojni odtenki in žaluzije z luknjicami ohranjajo dobro vidljivost na zunanji strani in ohranjajo senčenje v notranjosti.

        -     Večina proizvajalcev za preprečevanje notranjih odtenkov je že pridobila certifikat »Zeleno karto« za otroke in šole, ki zagotavljajo dobro kakovost zraka.

Spodbude okolju prijazni šol

Nanyang-osnovna šola
Nanyang-osnovna šola

Notranje in zunanje rešitve senčenja so lahko pomemben del prizadevanj za izboljšanje okolijske učinkovitosti. Šole se lahko kvalificirajo za spodbude, kot so zvezni načrti spodbud s predlogi, ki vključujejo:

      -       Uporaba motoriziranih sončnih sistemov za senčenje in zmanjšanje umetne svetlobe in povečanje naravne svetlobe.

     -        Uporaba toplotnih zaviralnih zunanjih odtenkov za zmanjšanje obremenitve hlajenja in ogrevanja v stavbi kot del energetsko pametnih rešitev za ogrevanje, prezračevanje in hlajenje.

Optimizacija svetlobe za učenje

Ko imajo učenci dostop do naravne svetlobe in pogled na prosto, kažejo študije, da ohranijo več in lažje, kar se naučijo. Ustvarjanje tega izboljšanega učnega okolja zahteva, da šole odpravijo bleščanje in povratno svetlobo, ki jih povzroča neposredna sončna svetloba. Roler odtenki, vodoravne žaluzije in zunanje rešitve zasenčenja pripomorejo pri notranji svetlobi med filtriranjem bleščanja.

Prav tako lahko pomagajo varčevati z energijo, povezano s šolami za razsvetljavo, hlajenjem in ogrevanjem.

Zračni tokovi za odvajanje in dovajanje zraka- -
Zračni tokovi za odvajanje in dovajanje zraka- -

Screen snčila

So elegantna luknjasta platna izdelana iz umetnih mas, ki se gibljejo po drsnikih. Omogočajo senčenje vaših prostorov in odvajanje toplotnih udarov na steklenih površinah stavbenega pohištva. Fiksna ali premična pokončna senčna stena, se uporablja tudi, pred prepihom, prevelike toplote ali svetlobe ali da se zagotovi prikrivanje ali zasebnost. Način za izboljšanje funkcije prostora je uporaba ločilnih delcev. Japonski zasloni omogočajo, da se svetloba filtrira in zagotovi svetel, čist videz.

Screen senčila
Screen senčila

Aluminijasta vodoravna žaluzija nadzira luči in izboljša vizualno vidljivost
Te so priročne, in z lahkim nagibanjem za preusmeritev dnevne svetlobe
Ena najboljših in vsestranskih naprav za senčenje, so aluminijaste žaluzije, ki jih lahko dvignete ali spustite do nadzorne svetlobe in tako preprečite bleščanje. Prav tako jih lahko nagibate, da se ujemajo s položajem sonca in dosežejo pravo količino svetlobe v danem času. Senčila za dnevno osvetljavo imajo v zgornjem delu slepe invertne letvice, zaradi česar ta del preusmeri svetlobo v prostor, medtem ko spodnji del blokira neposredno izpostavljenost svetlobi in bleščanju. Široke letvice omogočajo večji odstotek pogleda in lahko optimizirajo učinkovitost dnevnega osvetlitve.

Žaluzije fleksibilne
Žaluzije fleksibilne

Ključne prednosti

-         Inovativni razponi zaključkov so izdelani v večjem barvnem razponu in po meri.

-              Certificirani za zasenčenja otrok v šolah.

-              Žaluzije z majhnimi luknjicami omogočajo nadzor bleščanja in zasebnosti, hkrati pa ohranjajo pogled na zunanjost.

Če želite izvedeti več, kontaktirajte z [email protected]

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje