Ogrevanje

Ogrevalni zračni kaloriferji za ogrevanje s paro


Viri toplega zraka, ki ga pridobivamo iz peči, in hladen zrak, kot je zrak za hlajenje in prezračevanje, v hiši pogosto uporabljajo iste distribucijske in nadzorne sisteme. Če ima vaša hiša osrednjo prezračevalno in hladilno napravo, hladni zrak verjetno teče skozi iste kanale, ki jih segreva in regulira isti termostat. V primeru okvare sistema za ogrevanje ali hlajenje lahko katerakoli od teh treh osnovnih komponent povzroči težave.

Samodejno ali ročno odzračevanje na najvišji točki
Samodejno ali ročno odzračevanje na najvišji točki

Sistemi ogrevanja s paro
Naslednje splošne opombe o cevnih pogonskih enotah so predstavljene na primernih osnovah inženirske tehnike:
1. Nevarno delovanje toplotnih grelnikov preprečimo z zapornimi organi, ki jih lahko hitro zapremo ter izključimo iz delovanja.
2. Posamezne enote grelnikov vgradimo v navpičnem oziroma vodoravnem položaju.
3. Obvezno je treba zagotoviti širitev ogrevalne vode v posebej prirejenih posodah. Upoštevati je treba izračune širjenja grelnega medija v vgrajenih cevnih sistemih, ki je odvisno predvsem od količine in temperature grelnega medija.
4. Vgradnja armatur, ki so blizu grelnim enotam, naj bodo mogoča z obeh strani. Zagotovljene naj bo tudi vgradnja zapore za izklop v vseh bočnih priključkih.
5. Izvajajte na dovodni in odvodnih ceveh priključke pod kotom 45°.
6. Prepričajte se, da imate na vseh straneh najmanjše razdalje, te so navedene v namestitvenih dokumentacijah proizvajalca ogrevanja.                                                                                                            7. Umazanija se zbira v čistilnem kosu, ki mora biti s cevjo enake velikosti kot povratna cev grelnika.                                                                                                                                                                                    8. Cevi v razvejanih linijah morajo biti enake velikosti od tistih, ki so priključene v zanko.

Nizkotlačni ali vakuumski sistemi parnega ogrevanja
Nizkotlačni ali vakuumski sistemi parnega ogrevanja

Zagotavljanje pravilnega delovanja skozi ves proces.

Izboljšave katerega koli grelnega ali hladilnega sistema morajo vključevati izboljšave svojih posameznih kosov opreme. Vendar je treba te spremembe obravnavati kot del integriranega sistemskega pristopa. Da bi izboljšali splošno učinkovitost ogrevanja ali hlajenja na vašem objektu, morate spremeniti načrtovanje ali delovanje sestavnega dela, da bo omogočeno boljše delovanje tudi drugim delom opreme v sistemu.

Samodejno ali ročno odzračevanje
Samodejno ali ročno odzračevanje

Obstajajo štiri vrste mehanskih naprav.

Na splošno so starejši sistemi hladilnih naprav moči od 0,8 do 1,0 kW bolj učinkoviti žal pa porabijo dvakrat več energije od novih in učinkovitejših hladilnih naprav. Danes pridobimo od centrifugalne hladilne naprave do 0,45 kW / t več energije.

Samodejno ali ročno odzračevanje na najvišji točki_1
Samodejno ali ročno odzračevanje na najvišji točki_1


Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje