Ogrevanje

Preprosta preobrazba vašega ognjišča oziroma kamina


Poleg ustvarjanja arhitekturnega žarišča nam kamin še vedno dodaja toplino in ustvarja prijeten ambient do prostora. Ko plameni v kaminu plešejo v življenje, prenašajo po sobi preprosto toplino v pomirjujoči energiji. Zvoki so magični. Zagotovo se čuti čarobno, ko je pod zamrznitvijo prišlo do izpada električne energije, kajne?

Obzidani kaminski vložek
Obzidani kaminski vložek

NASVETI ZA BAJEN KAMIN
Če razmišljate o posodabljanju ognjišča v svojem domu, morate upoštevati nekaj stvari:

VZDRŽEVANJE
Poskrbite za vsa potrebna popravila v svojem kaminu. To je čas za dobro čiščenje tudi takrat, ali je ogenj v kaminu. Nekateri ljudje se lahko odločijo za prehod na plin ali propan, ali vgradijo v obzidani kamin jekleni vložek s steklenimi vratci.

INSPIRACIJA
Nič ni podobnega fotografiji navdiha, da bi začeli ustvarjalni proces. Ko si želite vgradnjo kamina, si lahko v številnih revijah in podobno ogledate in predhodno razmislite, kako želite videti svoj prostor.

OBLIKOVANJE
Izberite slog in ga držite. Tradicionalni? Moderni? Klasičen? Prehodna? Električen? Rustikalne ali sodobne oblike? Izberite barvno shemo. Obzidajte ga s kamnom ali podobno. Barvna shema, ki jo izberete, bi morala biti skladna in primerna s splošnim slogom oblikovanja. Razvrstite in izberite. Odločite se, kaj boste zamenjali in kaj lahko ostane, na podlagi izbranega sloga in barvne sheme.
 
NAČRTOVANJE
Če si želite kamin s preprostim slogom in če ste sami usposobljeni za takšno delo, ne bo prevelikih težav. Najboljše pa bo, da to delo zaupate usposobljenemu strokovnjaku. Izberite svoje končnice. Te naj bodo zabavne. Ko končate z oblikovanjem, lahko izberete še končne obloge, kot so kamen, ploščice, stenske barve za prostor in pohištvo. Dobiti si je treba nasvet strokovnjaka o tem, kateri materiali so primerni za uporabo pri vročini ognja.

MONO kristalna barvna shema postavlja pozornost na miren prostor, ki je manj očarljiv za oči. (eno kristalna pomeni eno barvo ali v tem primeru različne odtenke ene barve.) Deloma prav zato, da je shema podrejena družini, ki lahko maksimira užitek pri zbiranju okrog svojega čudovitega novega kamina, saj je prav to prostor, kjer bodo preživeli čas skupaj, še posebej pri hladnejših mesecih, ki se hitro približujejo.

I.K.

Vsi članki na spletnem mestu so samo za informativne namene.

 


Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje