Ogrevanje

Viessmann - ogrevalni kotli na utekočinjanje (kondenzacijski) se pogosto uporabljajo

Prednosti in slabosti sodobnih sistemov ogrevanja, predvsem pa so za uporabo in vzdrževanje precej dragi, sicer pa kakovost ne more biti cenena


Če potrebujete nov ogrevalni sistem, ste navajeni, da najraje izberete po lastni izbiri. Vendar pa vam lahko zagotovim, da na trgu obstaja veliko različnih tehnologij", ki dajejo prednosti in slabosti sodobnih sistemov pri posameznih ogrevalnih sistemih. Tako pojasnjujejo tudi strokovnjaki za energetsko svetovanje za potrošnike. Najbolj pomembna stvar pri izbiri ogrevalnih in tudi sistemih za hlajenje v stavbi so njeni prebivalci. Če bi želeli izvedeti, kateri bo pravi, bi bilo najbolje, da vam pri izbiri pomaga neodvisni energetski svetovalec. Pri izbiri strokovnjakov, morajo lastniki zagotoviti, da izberejo strokovnjake z izkušnjami kotlov na utekočinjanje.

Viessman - ogrevalni kotel za utekočinjanje
Viessman - ogrevalni kotel za utekočinjanje

Ogrevalni kotel za utekočinjanje ima energijski izkoristek skozi utekočinjanje

Utekočinjanje je učinkovita tehnika za pretvorbo zemeljskega plina ali kurilnega olja v vročino, ki je uporabna z zgorevanjem. Ogrevalni kotli za utekočinjanje omogočajo, da se produkti zgorevanja utekočinjajo in se lahko v obliki občutljive toplote uporabljali za latentno toploto, ki jo vsebuje para dimnih plinov. Poleg tega je znatno zmanjšana preostala količina, ki jo je dimnik dihal, kar je mogoče znatno znižati temperaturo dimnih plinov.

Če potrebujete nov ogrevalni sistem, ste navajeni, da najraje izberete po lastni izbiri. Vendar pa vam lahko zagotovim, da na trgu obstaja veliko različnih tehnologij", ki dajejo prednosti in slabosti sodobnih sistemov pri posameznih ogrevalnih sistemih. Tako pojasnjujejo tudi strokovnjaki za energetsko svetovanje za potrošnike. Najbolj pomembna stvar pri izbiri ogrevalnih in tudi sistemih za hlajenje v stavbi so njeni prebivalci. Če bi želeli izvedeti, kateri bo pravi, bi bilo najbolje, da vam pri izbiri pomaga neodvisni energetski svetovalec. Pri izbiri strokovnjakov morajo lastniki zagotoviti, da izberejo strokovnjake z izkušnjami kotlov na utekočinjanje.

Kotli na utekočinjanje se pogosto uporabljajo - vendar so dragi in tudi njihovo vzdrževanje ni ravno poceni.

Standardi, ki so danes primerni za konvencionalno ogrevalno tehniko, so kotli za utekočinjanje za zemeljski plin ali kurilno olje. Njihovi stroški pridobivanja so zmerni. Kot pomanjkljivost se štejejo visoki redni stroški za njihovo vzdrževanje. Poleg tega Zakon o toplotni energiji iz obnovljivih virov od lastnikov zgradbe zahteva sorazmerno uporabo obnovljivih virov energije. Med takšne ogrevalne kotle v novih stavbah, četudi je njihova cena visoka, spadajo ogrevalni kotli na utekočinjanje.  

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje