Ostalo

Alternativno merjenje energije

Pri sledenju alternativnim virom energije obstaja zahteva, da se energija nadzoruje na posebnem kanalu.


Sponzorirane povezave:
Vsak kanal na monitorju za porabljeno energijo potrebuje ločeni niz tokovnih transformatorjev ali CT-jeh. CT naprave merijo električni tok, ki ga ustvarjajo obnovljivi viri energije. Nameščeni morajo biti na vodnike, pred vstopom v stikalo za prenos ali odklop, ko prihajajo iz tega nadomestnega vira energije pred vstopom v stikalo v distribucijski plošči ali pa meritev ne bo točna.

Ker se hitrost vetra spreminja, morajo oblaki mimo ravni sonca pred tokovnimi nihanji nadomestiti energijo. Obnovljivih virov energije ni mogoče uporabiti v standardnih električnih distribucijskih omrežjih. To je treba popraviti (z AC na DC) in / ali obrnjeno (DC na AC), da postane uporaben. Ta moč mora imeti pravilno napetost in frekvenco, ki ustreza standardni gospodinjski moči.

Zaradi teh ugotovitev je najboljše mesto za merjenje dejanske proizvodnje obnovljivih virov energije, na strani obremenitve usmernika in / ali pretvornika, preden moč vstopi v glavno varovalno ploščo. Nadomestna moč se zdaj lahko meri s standardno napetostjo in frekvenco ter vključuje vse izgube učinkovitosti, ki jih povzroči usmernik in / ali pretvornik.

Alternativni diagram merjenja energije -
Alternativni diagram merjenja energije -

Merjenje obnovljivih virov energije
Ta diagram na sliki zagotavlja splošen opis, kje naj se CT nahajajo, ko napajajo energijski monitor za spremljanje izmenične energije. Pri namestitvi lastnega sistema upoštevajte navodila proizvajalca. Preden storite, vendar ne pozabite, obstajajo nekatere posebnosti, povezane z merjenjem vsakega obnovljivega vira energije.

Sončne celice zajemajo sončno svetlobo in jo pretvorijo v enosmerni tok ali DC. Pri koto-valjnem kotu, čas dneva in raven padanja vplivajo na količino moči, ki se lahko ustvari. Sistemi za shranjevanje baterij se običajno uporabljajo za stabilizacijo te visoke stopnje nihanja.

Enosmerni tok (DC) je treba pretvoriti v izmenični tok (AC) z uporabo pretvornika, da bi deloval s standardno močjo gospodinjstva. Neučinkovitost pretvornika je lahko zelo koto-valjna, kar 20 do 30 odstotkov celotne energije, ki jo ustvarja sončna energija. Pri določanju velikosti sistema za svoj dom upoštevajte učinkovitost pretvornika.

Sončna toplota uporablja sončno energijo za ogrevanje vode ali glikola, če se uporablja kot toplotni izmenjevalec. Ta ogrevana voda dopolnjuje obstoječe sisteme tople vode ali se lahko uporablja neposredno na toplih bazenih. Če za kroženje vode uporabljate ločeno črpalko, se prepričajte, da v porabo končne porabe energije vključite tudi svojo porabo energije.

Merjenje količine električne energije, ki jo varčuje sončna toplota, je treba opraviti deduktivno. Izhodiščno točko nastavite tako, da prijavite količino energije, ki jo potrebujete brez sončne toplote. Ponovno ukrepajte pri sončnem toplotnem delovanju in ugotovite razliko. Profiliranje obremenitve ali s pod meritvijo grelnika tople vode je dober način za to. Za natančnejšo primerjavo zabeležite zunanjo temperaturo zraka in primerjajte vremenske razmere pred in po njem.

Vetrna energija se ustvari z vgradnjo velikega propelerja na stolp, da se energija zajame iz stalnega zračnega toka. Zaradi nenehnega nihanja v hitrosti vetra je proizvedena izmenična napetost neredna in se ne more uporabljati neposredno za električne naprave. Pretvoriti jo je treba v enosmerni tok prek usmernika, nato pa ga pred pravilno uporabo pretvoriti nazaj v stabilno izmenično napetost z ustrezno napetostjo in frekvenco.

Majhne - hidravlične turbine zahtevajo veliko oskrbo s tekočo vodo in razumno količino navpičnega upada na delo. Izhod je običajno omejen na 12, 24 ali 48 voltov, saj služi za polnjenje akumulatorjev. Proizvodnja dovolj alternativne energije za napajanje celotnega doma pri 120/240 volti - 60 Hz raven je mogoča, vendar zahteva dramatično povečanje količine pretoka.

Če imate dovolj sreče, da izkoristite obnovljive vire energije, kjer živite, to vsekakor storite. Ampak, preden nadaljujete, obrnite svinčnik. Vedeti morate za vse stroške, učinkovitost sistema kot celote, vključno usmernikov in razsmernikov ter pričakovane rezultate stroškov posojila in v celoti ocenite svojo naložbo, da vam bo v pomoč pri dodatnih kilovatnih urah, ki jih pošljete nazaj v omrežje.

Namestite sistem za spremljanje energije, da boste spremljali delovanje sistema in preverili, ali ste pravilno pripisali za presežne kilovatne ure. Stroški opreme za spremljanje so zelo majhni v primerjavi s celotno naložbo, ki jo boste ustvarili pri pridobivanju energije iz obnovljivih virov energije.

Ta diagram na sliki zagotavlja splošen opis, kje naj se CT nahajajo, ko napajajo energijski monitor za spremljanje izmenične energije. Pri namestitvi lastnega sistema upoštevajte navodila proizvajalca. Preden to storite, ne pozabite, da obstajajo nekatere posebnosti, povezane z merjenjem vsakega obnovljivega vira energije.

Sončne celice zajemajo sončno svetlobo in jo pretvorijo v enosmerni tok ali DC. Koto-valjni kot, čas dneva in raven padejo ter vplivajo na količino moči, ki se lahko ustvari. Sistemi za shranjevanje baterij se običajno uporabljajo za stabilizacijo te visoke stopnje nihanja.

Enosmerni tok (DC) je treba pretvoriti v izmenični tok (AC) z uporabo pretvornika, da deluje s standardno močjo za gospodinjstva. Neučinkovitost pretvornika je lahko zelo delovna, od 20 do 30 odstotkov celotne energije, ki jo ustvarja sončna energija. Pri določanju velikosti sistema za svoj dom upoštevajte učinkovitost pretvornika.

Sončna toplota uporablja sončno energijo za ogrevanje vode ali glikola, če se uporablja toplotni izmenjevalec. Ta ogrevana voda dopolnjuje obstoječe sisteme tople vode ali se lahko uporablja neposredno na toplih bazenih. Če za kroženje vode uporabljate ločeno črpalko, se prepričajte, da v porabo končne porabe energije vključite svojo porabo energije.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje