Vodovod

Instalater


Hišno vodovodno napeljavo moramo položiti v skladu z veljavnimi predpisi in standardi. Podrobnosti predpisujejo komunalna podjetja za oskrbo s pitno vodo. Pred polaganjem vodovodnih cevi opravimo vsa pripravljalna dela, da kasneje ne pride do motenj in da bodo morebitne spremembe čim manjše.V kopalnico, stranišče, kuhinjo in v bazen vodo pogosto dovajamo zaradi varčevanja samo po eni vodovodni cevi z enim zapornim ventilom. To pa ni najboljša rešitev, ampak je bolje, da k vsakemu odjemniku dovajamo vodo po posebni cevi z lastnim zapornim ventilom. Pogosto ne vgradimo čistilnega filtra, kar pa tudi ni dobro. Naprava za znižanje tlaka preprečuje nihanje tlaka vode v ceveh in tudi šumenje pretakajoče se vode.

Instalater-
Instalater-

Kadar želimo na vodovodni pipi ali armaturi pri kopalni kadi zamenjati tesnilni obroček, moramo zapreti ventil na vodovodni cevi. Če vsaka vodovodna cev nima svojega ventila, moramo pri popravilu zapreti ventil na cevi, po kateri dovajamo vodo za vso hišo ali stanovanje. Seveda pa ni prav nič prijetno, kadar tako popravilo traja dalj časa.Če v vodovodni instalaciji ni čistilnega filtra, moramo upoštevati, da se bodo tesnila na pipah hitreje pokvarila in da se bodo mrežice na iztokih pri armaturah v kopalnici hitreje zamašile. Če zanemarimo znižani tlak, bodo cevi in vodovodna oprema izpostavljene nihanju vodnega tlaka iz javnega vodovodnega omrežja.

Pri vsaki vodovodni pipi in armaturi, posebno v kopalnicah in straniščih, predvidimo zaporni ventil. Napravo za znižanje vodnega tlaka in čistilni filter lahko vgradimo tudi kasneje, pri tem pa moramo začasno zapreti vodo v vseh ceveh v hiši. Vsa dela naj opravi strokovnjak.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje