Vetrna energija

Vetrna turbina, ki jo izdelaš sam

Doma lahko pritisnete samo na stikalo za upravljanje z električnim orodjem. Lahko pa tudi sami zgradite preprost generator že v dveh dnevih.


Morda prebivate na čolnu, počitnicah v oddaljeni kabini ali pa živite izven omrežja, kot sem jaz. Ali pa ste morda, samo zanima znižanje računa za energijo. V vsakem primeru s peščico cenovno ugodnih in preprostih materialov lahko zgradite domači generator vetra, s čimer dobite električno energijo za vzlet, dokler piha veter. Boste lahko prižgali to shrambo, napajali skedenj ali pa uporabili generator, da bi vse akumulatorje vozila polnili.

Električna energija za celotno zunanjo mrežno sestavo je iz sončne in vetrne energije. Za shranjevanje energije v tem primeru skrbijo štirje akumulatorji s 6 volti, ki so ožičeni za 12-voltni sistem. Krmilnik polnjenja in skrbnik baterij ohranja sistem pred podcenjevanjem ali prekomernim polnjenjem. Celotna naprava, če material kupite po delih s starimi avtomobili, bo cena nižja od 900 evrov. S tem boste imeli dovolj energije za uporabo hlajenja, luči za razsvetljavo, televizijo in omogočena vam bo uporaba drugih hišnih naprav, na primer za črpanje vode.

Vetrna turbina, ki jo lahko izdelaš sam               Slika - Robert D. Copeland
Vetrna turbina, ki jo lahko izdelaš sam Slika - Robert D. Copeland

Če lahko doma pritisnete samo stikalo in upravljate električen vrtalnik, lahko ta preprosti generator zgradite v dveh dneh. Prvi dan boste porabili za lovljenje delov in en dan za sestavljanje sestavnih delov. Štiri glavne komponente vključujejo alternator vozila z vgrajenim regulatorjem napetosti, ventilatorjem in sklopom sklopke, cevni stolp za montažo in kovinsko nosilno ploščo za izgradnjo nosilca za pritrditev generatorja na stolp.

Ob pihanju ugodnega vetra vas bo naprava zagotovo presenetila in potrdila vaše zaupanje, ki bo v kratkem času povrnila tudi ves vložen denar in trud.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje