Razno

TOSHIBA

Nove rešitve podjetja Toshiba za pametno upravljanje komercialnih klimatskih naprav


Marec 2019 – London, Združeno kraljestvo: Podjetje Toshiba, vodilno na svetu na področju visoko učinkovitih klimatskih naprav za trgovske in stanovanjske zgradbe, je danes napovedalo nove rešitve za nadzor zraka v poslovnih in trgovskih stavbah ter upravljanje zgradb.

Moderne klimatske naprave morajo zadostiti kompleksnim zahtevam današnjih pisarniških in trgovskih zgradb, pri čemer je potreben natančen nadzor večih območij in prostorov: novi izdelki podjetja. Toshiba pripomorejo pri centralizaciji skupnega upravljanja zgradb in objektov.

Centralni krmilnik TCB-SC643TLE
Centralni krmilnik TCB-SC643TLE

Dve različni možnosti krmilnika ponujata upravljavcem zgradb, objektov in podjetij prilagodljive rešitve za pametno, preprosto in učinkovito centralno upravljanje kompleksnega sistema za klimatizacijo zgradb.

Centralni krmilnik TCB-SC643TLE

Centralni krmilnik TCB-SC643TLE je nova standardna rešitev podjetja Toshiba za majhne in srednje velike zgradbe. Lahko ga priključimo na do 64 notranjih enot (IDU) preko centralnega nadzornega omrežja TCC-Link. Notranje enote lahko upravljamo kot posamezne enote ali kot skupno največ 10 skupin ali con – ali pa celo vse enote naenkrat. Z le nekaj kliki lahko
upravitelji objektov prilagajajo več nastavitev za upravljanje celotne zgradbe.

Krmilnik na dotik BMS-CT1280E
Krmilnik na dotik BMS-CT1280E

Nov krmilnik združuje preprost, intuitiven vmesnik, ki ima velik zaslon z osvetljenim ozadjem, uporabniku prijazne menije in tipke, občutljive na dotik, učinkovite funkcije in predvsem privlačno ceno. Dodatne funkcije vključujejo štiri nivoje funkcij dovoljenja/prepovedi uporabe daljinskega upravljalnika in možnost priklopa dodatnega časovnika, TCB-EXS21TLE. Konektorji za daljinskim upravljalnikom omogočajo digitalne izhode.

Krmilnik na dotik BMS-CT1280E

Na krmilnik na dotik BMS-CT1280E lahko priključimo do 128 notranjih enot, kar omogoča nadzor porabe energije, programiranje urnika in popoln nadzor nad funkcijami vseh priključenih notranjih enot. Krmilnik je nadvse primeren za majhne in velike zgradbe, kjer so potrebne funkcije spremljanja in upravljanja energije. Krmilnik priključimo preko centralnega nadzornega omrežja TCC-Link, kar omogoča nadzor vsake posamezne notranje enote, krmilnik pa omogoča tudi prikaz nastavitve notranje enote in podatkov o kodah napak.

Krmilnik je opremljen z intuitivnim, uporabniku prijaznim 7-palčnim kapacitivnim zaslonom na dotik, ki ga je mogoče prilagoditi z različnimi predlogami, omogoča pa tudi več jezikov. Enota je pred kratkim prejela nagrado iF Deisgn Award 2019 v komunikacijski kategoriji za kakovost zasnove izdelka. Krmilnik na dotik lahko priključimo tudi na računalnik, kar omogoča preprosto daljinsko upravljanje preko spletnega vmesnika. Druge funkcije vključujejo načrtovanje in poročanje o porabi energije in obremenitvi sistema tudi, če sistem ni opremljen z merilniki moči.

Vsaka notranja enota je povezana z ikono drsnega stikala in jo je mogoče preprosto izklopiti s podrsanjem. V cone je mogoče združiti do 128 notranjih enot, stanje con ali posamezne notranje enote pa si lahko ogledamo s pomikanjem po zaslonu. Osebje, ki nima izkušenj z upravljanjem klimatskih naprav, lahko preveri stanje delovanja v posamezni coni tako, da to območje izbere in z dotikom izklopi ali vklopi vse notranje enote. Posamezne enote lahko izberemo in nadzorujemo tako, kot s standardnim daljinskim upravljalnikom. Upravljavci lahko izklopijo vse enote z enim samim ukazom. Ti novi klimatski krmilniki pomagajo optimizirati delovanje, zmanjšujejo izgubo energije, pomagajo pri odločanju in nadzoru porabe energije. Omogočajo upravljavcem stavb in objektov, da preprosto spremljajo in upravljajo kompleksne sisteme za klimatizacijo zgradb.

Za dodatne informacije o rešitvah za pameten nadzor komercialnih sistemov za klimatizacijo
zgradb obiščite www.toshiba-aircondition.com.

– Krmilnik na dotik BMS-CT1280E je nadvse primeren za majhne in velike zgradbe,
kjer so potrebne funkcije spremljanja in upravljanja energije – Avtorske pravice
Toshiba Carrier Corporation.

TOSHIBA AIR-COND
Za podrobnejše informacije se obrnite na svojega partnerja TOSHIBA, obiščite našlo spletno
stran www.toshiba-klima.at ali pa se obrnite neposredno na generalnega distributerja TOSHIBA
AIR-COND v Avstriji.

TOSHIBA AIR-COND
Haushamer Straße 2, A-8054 Graz-Seiersberg, Austria
Sales Department

[email protected]

TOSHIBA AIR CONDITIONING

www.toshiba-carrier.co.jp/global

 

 Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje