Solarno ogrevanje

Solarni avtomobili

Električna vozila vse bližje za vsakdanjo uporabo


Prva solarna dirka je bila Tour de Sol leta 1985, kar je pripeljalo do več podobnih dirk v Evropi, ZDA in Avstraliji. Takšni izzivi pogosto zastopajo univerze, da razvijajo svoje inženirske in tehnološke sposobnosti svojih študentov, vendar so v preteklosti tudi številne poslovne družbe vstopile na tekmovanja. Majhno število srednješolskih ekip sodeluje na dirkah za solarne avtomobile, zasnovane izključno za srednješolce.

Od 22. do 29. maja 2004 je v Grčji potekala dirka solarnih avtomobilov Phaethon 2004. Natančneje povedano je bilo za dve neodvisni prireditvi, in sicer krožno dirko in reli. Na dirkalni progi je bilo treba ali v določenem času premagati kar najdaljšo razdaljo ali pa kar najhitreje premagati določeno progo.

Zelo prepoznavna in odmevna je bila trasa relija: po startu na olimpijskem stadionu v Atenah je tura vodila preko pristaniškega mesta Patras do antične Olimpije in končno preko Itejein Delfov nazaj v Atene. Pri tem so udeleženci prevozili skupno 795 km.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje